Olen jälleen laskeutunut Savonlinnaan, mutta perjantaina suuntaan Helsinkiin. Lauantaina olisi tarkoitus käydä tsekkaamassa pääkaupungin käsityökauppojen antimia, vaikka luulen ettei budjetti anna kovasti myöten... Mutta jos jotain kivaa löytää, niin pitäähän sitä ostaa :) En tosin kovasti tiedä mitään paikkoja missä voisin käydä, erityisesti kun tiedän että ystäväni, joka näillä näkymin liittyy seuraani Helsingissä, on varsin epäkäsityöläinen. Jonnekin kyllä menen, se on varma.

Olen ollu vähän laiska. En ole neulonut kaulahuiviakaan juuri nimeksikään... vähän olen palatossuja neuloskellut. Pitäisi sen neulotun topin koko katsoa että pääsisi sen kimppuun. Pääsiäisenä isoäitini pyysi minua tekemään putkityynylleen päällisen, joten kangaskauppaan pitää suunnata. Aloin myös haaveilla uusista juhlavaatteista, sillä uskon että kesän alussa pääsen muutamiin lakkijaisiin ja tuntuu kummalta mennä poikakaverin lakkijaisiin jakkupuvussa :S Pohdiskelin vähän että voisin tehdä hameen ja jonkun kivan paidan. Löysinkin eräästä vanhemmasta käsityölehdestä sellaisen kiinalaismallisen paidan, ja nyt vähän haaveilen sellaisesta vaikka en tiedä yhtään sopiiko sellainen kaltaiselleni tukevavartaloiselle... Tuota ompelupuolta pitäisi harjoittaa reippaasti enemmän että saisi pientä varmuutta tekemiseen. Minulla on tällä hetkellä tuolla kaappini lanka ja kangas osastolla nurkassa pienessä pussissa erään trikoopaidan alku. Ohje oli eräässä SK:ssa helppona kaavana, mutta tekemiseni jämähti paidan v-kaula-aukkoon... Kyllähän sen varmasti valmiiksi saisi, mutta kangas alkaa olla jo hieman kärsinyt ompele-pura-ompele-pura - taktiikastani... Ratkoja on nimittäin hyvä ja läheinen ystäväni ompelutöissä...

Tänään esittelen nyt sitten vaikka tämän uusimman teokseni. Sitä voisi kutsua vaikka ponchohuiviksi. Tämän huivin työvaiheista olen jo kertoillutkin täällä, eli neulekoneella se on tehty ja muutaman kerran menetin hermoni koneeseen ja työhön. Opettaja kehui työtäni persoonalliseksi, mutta huomautti hieman käyttämistäni tekniikoista. Mutta kurssi on nyt suoritettu, ja olihan tuo tähän astisien opintojeni lemppari.
(käytetty lanka oli siis Kamena. Kuvio on sellainen sydän juttu, mutta värivalintojeni vuoksi se ei oikein näy...)
72036.jpg
72037.jpg

Ajattelin lisätä tähän vielä kuvan siitä isoäidilleni tekemästäni liinasta. Siitä löytyy juttua helmikuun kirjoituksista.

72041.jpg