Vaihtelu virkistää, etenkin blogissa. Pohjan tekijälle kiitos, hänen linkkinsä löytyy tuosta oikealta alhaalta :)

Tällä hetkellä kaulahuivi edistyy varsin hyvin. Ensimmäinen kuvio on valmis ja koska päätin, ettei koko huivi tule onteloneuloksella, vaihdoin neuloksen patenttiin. Hauskaa on ainakin tehdä, luennollakin luennoitsija huomautti tänään "ihminen voi keskittyä vain yhteen asiaan kerrallaan. Näyttää kuitenkin siltä että muutamilla naisihmisillä on kyky tehdä käsitöitä samalla kun kuuntelevat luentoa". Naureskelin vain (en ollut ainoa värkkääjä) ja totesin vieressä istuvalle kaverille, että se homma on jo niin automatisoitunu että sitä pystyy oikeasti seuraamaan luentoa, kirjottamaan muistiinpanoja ja siinä sivussa vielä neulomaan :D

Koneneulonnan työ on neulottu. Woohou. Toisesta kappaleesta tuli paljon paljon parempi, ja päätin purkaa ensimmäistä hieman. Valitettavasti langan vähyyden vuoksi käytin purkamani langan uudestaan ja nyt työssä näkyy erittäin selvästi mistä kohdin sitä on purettu. Enää on jäljellä kappaleiden yhdistäminen ja lankojen päättely (ja niitähän riittää, sillä kone katkoi minunkin puolestani lankoja sieltä täältä...).

Voisin tähän väliin esitellä sitten eräät villasukat. Ohje on jostain erittäin vanhasta Suuresta käsityölehdestä ja sukat ovat nimeltään Muhun sukat (kiitos Ziinalle, en itse muistanut oikeaa nimeä :D). Komeat sukathan ne ovat, pakko myöntää. Harmittaa vain, että ne ovat ihan liian isot. Kiinnitin yläosaan kuminauhaa, mutta huonoin tuloksin. Välihousujen päällä sukat tosin pysyvät jalassa. ¨Monissa vanhemmissa sukissani ongelmana on ollut ylisuuri jalkaosa, eivätkä nämä sukat ole poikkeus: näyttävät jalassa ihan piispan hiipoilta. Lankana käytin Nallea ja Woolia. Vielä jonain päivänä ehkä teen uudet vähän napakammat, mutta nämä kelpaavat hyvin esimerkiksi teltassa nukkumiseen tai laskettelussa housujen alle (joskin menevät hyvin helposti makkaralle...)

59480.jpg