Ensimmäinen kouluviikko on takana, eikä toistaiseksi ole vielä stressiäkään :D
Perjantaina meillä oli aloitustentti puutöissä. Kirjallisessa osassa kysyttiin yleisimpiä naulatyyppejä. Harmitti kun en saanut oikeaa kirjaa käsiini koko viikkoon (hetkinen, selasin minä sitä kirjaa yhdellä tauolla kun kaverilla se sattui mukana olemaan silloin....) ja siinä versiossa, minkä minä lainasin, niitä nauloja oli 5 erilaista. Oikeasti niitä on jotain 8. Muistin vain 3, joten toivon äärimmäisen hartaasti että opettaja ei pistä minua tekemään uudestaan mokomaa tenttiä... Meillä oli myös käytännön koe, jossa piti parin kanssa esitellä yksi puutyöväline. Parilleni ja minulle osui kulmasahauslaite. En ollut varmaan ikänä edes nähnyt sellaista, ja käytön olin lukenut vain siitä kirjasta mitä siihen tenttiin luin. Kyllä se meillä ihan hyvin tuntui menevän, vaikka sen sahan osat eivät ihan tuoreena mielessä olleetkaan.
Tekstiilien pinnankuvioinnissa kävimme läpi erilaisia painanta menetelmiä lähinnä pigmenttiväreillä. Pääsimme myös sekoittelemaan värejä itse :P Nyt pitäisi suunnitella jokin lehtikuvio leimasimeksi/seulapainantaan sekä kerätä luonnosta oikeita lehtiä. Tänään lenkillä käydessäni katselin metsää vähän sillä silmällä, ja muutamia sieltä löytyi. En tosin poiminut niitä, sillä ajattelin fiksuna tyttönä käydä vasta huomenna ne hakemassa. Täytyy ottaa itseä niskasta kiinni että minä myös haen ne mitä ajattelin...

Tällä erää esittelen jälleen tyynyn. Tämän tyynyn tein isoäitini pyynnöstä, sillä hän ei löytänyt mistään putkityynylle tyynyliinaa. Kun kyselin millaista isoäiti tahtoisi, hän halusi siihen brodyyriä ja sen tuli olla valkoinen. Niinpä toteutin tämän. Loppujen lopuksi tyynyä piti hieman sulloa liinan sisään... Olisi pitänyt ottaa tyyny meille hetkeksi niin kenties liinastakin olisi tullut aavistuksen sopivampi. Mutta turhapa sitä on enää itkeä. Uusi liinan omistaja piti tekeleestäni, joten eipä tuo työ hukkaan mennyt :)
181967.jpg
tässä tuo "karkin" pää vielä lähempää...
181971.jpg
(kuvat on otettu kännykällä, joten laatu ei ole ihan paras mahdollinen...)