Käsityörintamalla ei taas oikein edistytä. Kumma, vaikka päivittäin koulussa neulon, mutta en kuitenkaan saa mitään valmiiksi. Vauvannutun ensimmäinen hiha alkaa olla valmis ja sitten on vielä se toinenkin. Sukkulapitsi on päätynyt häpeämään sohvan nurkkaan, en ole vain sattunut niin paljoa istumaan television ääressä että olisin sitä voinut tehdä.
Laitoimme loimia kangaspuihin tiistaina. En malta enää odottaa että pääsen istumaan itse sen ääreen kutomaan. Enkä malta odottaa, että saisimme mökille sellaiset. Kuulin tuossa viime kesänä että meilläkin on kangaspuut, ne vain ovat isän ja isän serkun perheen yhteiset ja ovat nyt siellä isän serkun luona. Meillä kun ei kukaan kudo.
Mutta räsyjä olen leikellyt. Siinä ne suorastaan rynnivät punnittavaksi :D (siinä on nyt 1,5kg räsyjä ja riittävät juuri ja juuri tehtävään kokeiluun)
348552.jpg

Nyt kun ei ole mitään sen kummepaa esiteltävää, voisin esitellä käsityö"kirjastoni".
348553.jpg
Eli sieltähän löytyvät Käden taidot- kirjasarja (ei mikään halpa ostos, ja edelleen maksan siitä 15€ kuussa vielä tulevankin vuoden...). On muuten hyvä sarja, mielestäni mukavan kattavasti monesta tekniikasta ja ohjeet ovat kivoja, vaikken niitä ole vielä päässyt kokeilemaan. Tuo seuraava kirja ei varsinaisesti ole omani, se on äidin kirja... Neuleen neljä vuodenaikaa vaikuttaa kivalta, mutta eipä ole vielä tullut kokeiltua mitään. On sen verran uusi kaveri. Kaffe Fassettin Tilkkutyöt on jäänyt myös selausversioksi vielä. Sitten kun olen iso niin sitten minä...
Rahwaan Puku on joululahja äidiltä ja on äärimmäisen mielenkiintoinen. Kertoo siis suomalaisten pukeutumisen historiasta.
Pajutyöt ja Helmityöt sekä kuvassa näkyvä Maatilan pihapiiri tulivat Käden taidot- sarjan kylkijäisenä. Tuo Helmityöt on ihana kirja, olen joskus jotain yrittänyt siitä, mutta se oli vielä silloin kun en itse kyseistä opusta omistanut. Hyvä Sauma ja Tekstiilitieto tulivat ihan opiskelun tueksi. Hyvästä Saumasta pidän aika paljon, varsinkin kun siellä on palmikointi ohjeet useammalle langalle. Sellainen perushyvä käsityön oppikirja.
"kirjastoni" aarre on Pykäpistoista linnunsilmiin - pistokokoelma. Tuli tuon avulla tehtyä aika monta pistoa ja pidän kirjan selkeästä ja suomenkielisestä opastuksesta hyviin moneen pistoon.
Joukkoon olisi liittynyt myös eräs sukkulapitsi kirja, mutta en pitänyt siitä ja palautin takaisin sinne mistä olin sen hankkinutkin. Mutta pian minä sen Tatting with Visual Patterns - kirjan hommaan itselleni....

Lähden huomenna käymään kotona ja ajattelin mennä käymään siskoni luona, että voisin opettaa hänelle sukan neulontaa. Siitä tulee varmaan hauskaa...

Pesukoneessa alakerrassa pyörii tällä hetkellä erä, jossa on mukana vapaalankavanutus-työ. En ole mitään noin suurta kyseisellä tekniikalla tehnyt, joten jännityksellä odotan mitä ihmettä sieltä lakanan sisästä oikein tulee ulos. Ehkä riskialtista ajatella, että se on lahjaksi pikkusiskolle, mutta katsotaan mitä sieltä tulee. Jäämme jännityksellä odottamaan tuloksia...