Uusi vuosi on aloitettu ja sorvin ääreen on palattu. Sunnuntaina matkustin takaisin Savonlinnaan, mukanani lentolaukku, 2 kassia, 1 iso laukku sekä läppärilaukku. Olin varmaan melkoinen näky Pieksämäen asemalla, kun ryntäsin viiden minuutin siirtymäajalla kasseineni ja pusseineni bussiin. Yksin. Missähän ne kaikki nuoret herrasmiehet oikein lymyävät silloin kuin heitä tarvitaan?! No, omani nyt siellä armeijassa vielä 3kk viettää... Otin Savonlinnaan päästyäni taksin kotiin, ei puhettakaan että olisin kävellyt kotiin niiden kanssa, vaikka asunkin aika lähellä asemaa.
Matkan aikana lähinnä tein sukkulapitsiä. Olen jo useamman viikon tehnyt sukkulapitsiä, mutta valitettavasti mitään näytettävää en ole saanut aikaan. Kaikki työni ovat enemmän tai vähemmän epäonnistuneet jo alkuvaiheessa. Vielä minä jotain näytettävää teen, se on ihan varma.

Tällä hetkellä minun pitäisi olla lukemassa musiikkitiedon tenttiin, joka on huomenna, mutta tenttimotivaationi on hyvin, hyvin matalalla nykyään. Onneksi on vielä huomenna aikaa, kun vasta iltapäivästä se tentti on...

Ostin Hobboksin nettikirjakaupasta yhden sukkulapitsikirjan. En ole kyseistä kirjaa edes livenä nähnyt, joten toivottavasti se on hyvä. (Olen käyttänyt Mary Konorin Tatting wiht Visual Patterns- kirjaa, senkin olisi sieltä kirjakaupasta saanut, mutta se oli hiukkasen kalliimpi kuin tämä minkä ostin). Sen lisänä on tulossa Pykäpistoista linnunsilmiin, ei ollut kuin 13€ hintaa alennuksen jälkeen. Kehtasi jopa opiskelija ostaa sellaisen :) Nyt sitten vain odotellaan, veikkaan että huomenissa paketin pitäisi tulla kun se eilen lähetettiin.

Kävin tänään hakemassa kotiin kudonnan ensimmäisellä puoliskolla tekemäni nauhat ja muut. Tässäpä siis muutama nauha ja ryijyn pala, jotka kurssille tein.
336771.jpg
Ryijyn nimi on "Aurinko laskee selkäsi taa" ja se on tehty kehyksessä ihan kutomalla oikeesti :)
336779.jpg
Teimme parin luokkalaisen kanssa esitelmän niminauhoista, ja tässä on oma versioni. Muliinilangasta (ei mikään helppo lanka muuten tuohon hommaan!)
336783.jpg
Pirtanauhoja ihan omalla pirralla tehtynä. Toinen noista muuten sai arvosanaksi 1 eli välttävä, ja sen tein toisena.

....ja kyseessähän on tuo sinisempi. Halusin vähän erikoisemman jutun, ja kokeilin. Ehkä vähän liiankin erikoinen, ja vaikea tehdä. Tuossa vihreässä on muuten kanervalla värjätyt langat (puretus r
autavihtrilliä)
336789.jpg
Lautanauhani. Seitsemää veljestä on tuo lanka ja lautoja oli 8. Meinasi aluksi olla laudat ihan sekaisin ja kuviokin tuli miten sattuu. Nyt kun vaan saisi itselleen ihan oikeat laudat...

Haluan vielä esitellä jotain, josta voisi varmaan sanoa käsityöinnostukseni lähinnä neulontaan lähteneen.
336793.jpg
Ihka ensimmäiset villasukkani. Tein nämä varmaan neljännellä hyvin pian niiden säärystimien (löytyvät marraskuun kohdalta, kuun ensimmäinen kirjoitus eli alimmaisena) jälkeen. Muistan vain kuinka vaikeaa noiden teko oli, etenkin kantapää. Tuossa päällimmäisessä on reikäkin :D Ovat mielestäni varsin hyvää työtä nyt kun niitä katson, ainakin on tasainen käsiala (mitä minulla ei nykyisin enää tahdo olla). Pidin näitä junamatkan ajan, ja olivat todella hyvät jalassa. Nyt tuli hirveä hinku tehdä villasukat, mutta luulen, että ne saavat odottaa. Pitäisi tehdä ihan kunnolliset lapaset, että oppisi niihinkin sellaisen "näppituntuman" eli tekemään ilman sen kummempaa ohjetta.

Aina on jotain uutta opittavaa :)