Niin se on taas vuosi vierähtänyt opiskellessa. Tänään oli viimeinen juttu yliopistolla, ja sekin oli musiikin sivuaineen pääsykoe. Savonlinnan OKL:ssä on siis ollut tähän saakka mahdollisuus lukea 60op musiikkia, mutta musiikinopettajan pätevyyttä ei ole saatu (vaikka tuo 60op muissa aineissa antaa sen pätevyyden). Nyt Joensuun yliopisto on tehnyt sopimuksen Jyväskylän yliopiston kanssa, ja tästä hyvästä Savonlinnastakin voi nyt valmistua musiikin opettajaksi sivuaineissa. Itse olin siis pyrkimässä tähän ja pääsinkin :) Minusta tulee siis käsityönopettajan lisäksi musiikin opettaja. Fiilis on loistava, ja nyt on mukava lähteä kesälomalle.

Valmista nyt ei ole sen ihmeemmin tullut. Kouluhommia tein viimeiset päivät kyllä melkoisesti... Saimme kuitenkin tila- ja sisustusprojektimme päätökseen. Projektimme aiheena oli opettajien huoneen suunnittelu. Suunnittelimme ensin pienissä ryhmissä ehdotuksen opettajanhuoneen sisustuksesta.578182.jpg
Tässä on meidän ryhmämme esitys. Kun opettajat saivat kertoa mielipiteensä kaikista pienoismalleista, meidän esityksemme sai kiitosta väreistä sekä vasemmalla olevasta seinätekstiilistä.
578184.jpg
578185.jpg
Lopputulos on kutakuinkin näiden kahden sekoitus. Ylemmästä valittiin värimaailmaa, peilin kehys ja pöytä+tuolit. Alemmasta pidettiin verhot, seinätekstiili idea sekä kirjahyllyn sijoittelu.

Valitettavasti minulla ei ole sellaista kuvaa, jossa koko huone näkyisi nyt valmiina. Kaikista tekstiileistä ja elementeistä on olemassa kuva, mutta niiden laittaminen tänne on vähän työlästä ja toisekseen olen ollut mukana vain yhdessä osassa.

Olin tuolin päällysryhmässä. Saimme käyttöömme Artekin tuolit, joissa oli rottinki käsinojat ja kudotuista nauhoista punottu istuin ja selkä osa. Pitkän mietinnän jälkeen päädyimme istuin tyynyihin, jotka näyttivät kutakuinkin tältä:
578187.jpg
Materiaali on pellavaa ja näitä tuli ruskeana ja vihreänä.578202.jpg
Tässä koko tuoli näkyy vähän paremmin käsinojasuojuksineen.
Teimme 6 tyynyä sarjatyönä, ja minun osuuteni oli kirjoa Eino Leinon Nokturnea kirjovalla ompelukoneella. Homma ei todellakaan ollut helppo: kone voi käsitellä korkeintaan 20 merkkiä kerrallaan ja koska yhdessä säkeessä oli poikkeuksetta enemmän merkkejä, piti yksi säe pilkkoa pienemmäksi. Tämä taas aiheutti sen, että jos pätkät tallensi koneelle ja asetteli ne omasta mielestään oikein sekä pienensi tekstit saman korkuisiksi, kone kirjoi ne eri kokoisiksi. Paras oli se, kun kone päätti kirjoa jokaisen pätkän ensimmäisen sanan ja kankaalle kirjoutuivat sanat "en ma iloitse mutta metsäntumm mulle tuokaa". Monen kokeilun jälkeen homma viimein onnistui. Kirjovalla ompelukoneella työskentely ei ole hätäisen hommaa, sillä mitä enemmän niitä merkkejä sitten oli, sitä kauemmin kone mietti tehtäväänsä. Ja itse kirjoessa piti olla kokoajan läsnä, vaikka kone tekee kaiken työn, sillä koneen hienouksista huolimatta se ei ilmoita ja pysähdy kun ylä- tai alalanka loppuu. Opettajamme nauroivat, että lanka katkeaa aina kun koneen ääreltä poistuu edes hetkeksi ja kun sen vieressä istuu koko toimituksen ajan, ei lanka edes yritä katketa. Lanka kyllä katkesi, vaikka istuin koko ajan koneen vierellä. Mahdoin olla melkoinen näky ompeluluokassamme, kun kone tikitti vieressä, minä istuin napit korvissa ja lauloin ja kirjoitin partituuria Kuule Isä taivaan pyytö tää - virteen.

Projekti itsessään oli varsin mukava, vaikka välillä kolmesta opettajasta kukaan ei tiennyt mitä seuraavaksi pitäisi tehdä. Tai että yksi opettaja antoi tehtävän, ja kaksi muuta ihmettelivät että miksi me sellaista nyt teemme... Mutta saimme kurssin päätökseen, vaikka loppujen lopuksi itse tuotteiden tekoon jäi aikaa 2 viikkoa. Koetan saada kokonaiskuvan huoneesta, kun taas joskus yliopistolle suuntaan. Viimeistään ensi syksynä :D

niin, sain minä kudottua itselleni huivinkin. En vain muistanut ottaa siitä kuvaa, kun sen tänään opettajalle palautin niiden astiapyyhkeiden kanssa. Kuva ja kertomus tulevat siis hieman myöhemmin...

Nyt on ihana aloittaa loma, ja mikä olisikaan parempi paikka aloittaa se kuin viettämällä viikko täällä. Tuleva viikko siis vietellään siellä vanhempieni, pikkusiskon, isoveljen sekä hänen avovaimonsa ja heidän yhteisen poikansa sekä poikakaverini kanssa :) Huomenna lähden Helsinkiin ja siitä jatkamme kohti Italiaa heti lauantai aamuna.