Kesäkuu hurahti alta kyllä sellaisella nopeudella, ettei ehtinyt juurikaan edes tajuamaan sitä. Ensin oli se Rooman reissu ja sitten juhannuksen jälkeen vielä 10-leiri Rokualla. Tuo 10-leiri on siis Oulun seurakuntien järjestämä telttaleiri 10-vuotiaille, joita oli tänä vuonna mukana 270. Lapset jaettiin 4 kylään seurakunnittain, yksi kylistä oli tosin yhteinen kylä kun Tuomiokirkkoseurakunta on pienempi kuin muut seurakunnat Oulussa. Itse olin keltaisessa kylässä ohjaajana/avustajana, sen tarkemmin tehtävääni on vaikea kuvailla. Yksi tehtäväni oli opettaa lapsille kyrketöm - niminen nauha, jossa tehdään tasosolmuja kolmella parilla keskilangan ympärille. Nauhojen tekoa voisi hyvinkin kuvailla katastrofiksi, sillä monista yrityksistäni huolimatta en ehtinyt opettaa nauhaa isosille. Näin ollen olin ainoa joka nauhan osasi tehdä, ja tämä taas ei helpottanut tilannetta lainkaan 80 hengen porukan opettamisessa. Näin jälkeenpäin keksin kyllä monta hyvää tapaa, miten homman olisi saanut hoidettua niin, että lapsekin olisivat sen oppineet. Toisaalta saimme näitä nauhoja myyntiin muutaman ja ne saatiin kaikki myytyä markkinoillamme, jonka varat menivät Intiaan naisten lukutaidon edistämiseen.
707170.jpg
Tässä pieni näyte kyrketöm - nauhasta. Näissä tekemissämme versioissa keskilankana käytettiin rautalankaa, jonka ansiosta nauhaa voi muokkailla miten vain. Oli mukavaa katsella kuinka lapset väkersivät näiden kimpussa omalla innollaan. Joukossa oli tietenkin niitä, joita koko homma ei kiinnostanut, mutta innostuneet olisivat tehneet lisääkin :) Toivottavasti heille jäi tästä jotain edes mieleen...

Mutta nyt siihen kesän ensimmäiseen valmistuneeseen työhön.
707171.jpg
Kynsikkäät rakkaalleni. Lankana on Italiasta poikakaverin valitsema Doppio Senso (62% merinovillaa, 38% dralon-akryyli). Väri tulee suhteelisen hyvin esiin kuvasta. Nämä olivat elämäni ensimmäiset kynsikkäät. Sormikkaat olen aloittanut kerran ja ne ovat viittävaille valmiit. Pitäisi nyt vain se yksi/kaksi sormea vielä neuloa, mutta lanka uhkaa loppua... Katsotaan jos ne tässä saisin vielä valmiiksi :)
Kynsikkäiden uusi omistaja oli tyytyväinen, vaikka vasemman käden kynsikäs kuulema vähän kiristää. Yleisin kommentti näiden teon aikana on ollut "Miksi teet kynsikkäät keskellä kesää?", mutta kuten rakkaani äiti lopulta itsekin totesi "Miksi neuloa syksyllä jotain sellaista, mitä tarvitsee juuri silloin?" eli ennakointi kunniaan :)

Seuraavaksi pitäisi miettiä, että aloitanko jotain uutta vai jatkanko sitä mikä on kesken. Tällä tarkoitan Tenneessee-toppia, joka ei jotenkaan kutsu enää. Luulen, että joku toinen malli voisi olla parempi... En tiedä. Mutta pipo pitäisi ainakin tehdä. Katsotaan :P