Lankahamsterikuu siis starttasi perjantaina. Olen aina kokenut itseni hitaaksi neulojaksi, mutta pieni kilpailuvietti on selvästi ilmassa, sillä perjantaina aloittamani lapaset valmistuivat eilen sunnuntaina junassa istuessa ja tänään valmistui pipo.

1267636.jpg
Mietin että miten näitä lapasia nyt kutsuisi, kun lanka on itse Kool Aidilla värjätty luonnonvalkoinen seiskaveikka. Mehulapaset ei kuullosta lainkaan imartelevilta, joten Blueberry-lapaset niistä taisi tulla :) Selkämyksen kuvio on enemmän tai vähemmän suoraan Baijerilaisten sukkien kaavioista. Lapaset on neulottu 4.5 bambuilla. 4.5 oli ehkä liian suuri mun käsialalle, vaikka sanoisin tekeväni tiukkaa. Täytyy hommata lisää noita bambuja, kun niillä on mukava neuloa... Lankaa näihin meni 46g ja kerästä jäi hieman. Tuota mehu-värjättyä lankaa on vielä jäljellä ainakin 100g, ja mietiskelin jos niitä hyödyntäisi kirjoneulelapasissa...

1267638.jpg
Pipo itselleni. Lankana on Pirtin kehräämön hahtuvalanka, jota neuloin 6 puikoilla. Lopputulos on jämäkkä ja tiivis, mutta ajattelin silti hieman ehkä huovuttaa sitä käsin. Lankaa kului n.130g kerästä 98g. Tykkään kovasti tuosta väristä, ja seuraavaksi puikolle on hyppäämässä saman värin ja laitoksen hahtuvalanka kaulahuivin muotoon.

Sitten haluaisin esitellä muutamia muita juttuja, jotka eivät liity hamstereihin.
1267582.jpg
Kummitytölle joululahjaksi kaavailemani mekko valmistui vihdoin siis. Napit puuttuvat vielä, ja mietiskelin josko tekisin jonkun trikoopaidan vielä sinne alle, kun mekon saumoista tuli aika paksut... Helma tahtoo vähän kiertyä jotenkin. Ohje on SK 8/2007-lehdestä ja lankana on tummanpunainen seiskaveikka.

Tein erästä kurssia varten tilkkutyö-ehdotelman, ja työ päätyi minulle. En millään keksinyt mitä sille tekisin, ja se joutui kaappiin häpeämään. Olen kova teen juoja, ja minulla on ystävältä saatu teepannu. Mietiskelin eräänä päivänä, että pannumyssy olisi tarpeen kun yksin ei sitä pannua niin nopsaan saa juotua. Niinpä pääsi tilkkutyö ulos kaapista ja sai alleen verhokangasta ja vanulevyä.
1267660.jpg
Vaiheessa vielä, mutta aika nopeasti tuo tulee kun vain jaksaisi tikata.

Sitten on vielä luvassa historiansiipien havinaa.
1267640.jpg
Jouluna äitini oli tuonut esille tämän nuken, jonka olen tehnyt joskus kolmannella tai neljännellä koulussa. Muistan, että nukelle piti ommella ja neuloa vaatteita. Erityisen ylpeä olin hameesta ja esiliinasta, jotka onnistuivat mielestäni todella hyvin. (näin jälkeenpäin katsottuna, jälki on aika hyvää). Paita on neulottu ainaoikealla, ja on näemmä lankakin päässyt loppumaan kesken. Suunnittelin tekeväni kummitytölleni oman nuken, tämän nuken kaavat pitäisi olla tallessa (kuten kaikki ala-asteen käsitöistä saatu materiaali :D)