Kun edelliset työt valmistuivat niin nopeasti, ajattelin että äkkiäkös minä sukatkin tässä neulon. No aika nopeasti ne tulikin sitten neulottua. Aloitin nämä junassa kun Oulua kohti menin ja viimeistelin viimeisen tänään - eli sellainen reilu viikko meni.
1327479.jpg
Kyseessähän ovat siis varpikkaat ja ohje on Novita klubilta. Lankana on ohjeessakin käytetty seiska veikan (neli?)raitaa ja sitä meni 97g. Vielä on kyllä opeteltavaa noissa valmiissa raitalangoissa, kun tulivat nuo raidat sukissa ihan erikohdille. Mutta tuli ihan mukavat sukat, muutama silmukka piti lisätä alkuun että mahtuivat jalkaan, mutta ovatpahan napakat. Ainoa vain, että seiska veikka on hieman liian paksua varpikkaisiin, ja varsinkin vasemmassa jalassa paksut varpaiden välit tuntuvat tympeiltä. Vasempaan sukkaan sattui lisäksi jokin ihme virhe, joka ei kyllä jalassa näy, enkä kyllä tahdo kauheasti sitä esittelemäänkään ruveta. Pääasia että jalassa näyttää kivalta. Seuraavaksi varmaan hankin ohuet varpikkaat noiden alle, kun tykkään että on jotain villasukkien alla...

Nämä eivät ole suinkaan ainoat sukat, jotka ovat työnalla. Siinä missä edellisissä oli laiskasti valmiiksi raidoitettu lanka, näissä onkin sitten ihan "manuaaliset".
1327481.jpg
Ohje on Sukkasillaan kirjasta ja malli Farkkunaisen polvisukat. Hieman vain piti tietenkin keksiä sovellusta ja käyttöä jämälangoille (eikä tuota farkun sinistä olisi varmaankaan riittänyt kahteen polvisukkaan). Jotenkin tuo raidoittaminen (kumma kyllä) nopeuttaa omaa neulomista. Kyllästyn varsin nopeasti, jos neulon koko ajan samaa, ja näissä pitää hieman laskeskella noita rivejä että tulee tasaiset raidat. Langan vaihtumiskohdasta tulee varsin paksu, sillä neulon 4.puikon viimeisen ja 1. puikon ensimmäisen aina kahdella langalla (sillä lopettavalla ja aloittavalla värillä. Tapa on toistaiseksi ollut hyvä, sillä langan vaihtuessa silmukat eivät pääse niin kauhean isoiksi kun ne on jo kiinni neuleessa ihan kunnolla.

Vielä olisi muutama päivä hamsterointia jäljellä, ja pöydällä vieressäni oleva Pirtin hahtuvalangan jämä huutelee haluavansa valmistua joksikin. Katsotaan :P