Lainailin tuossa taannoin rakkaani luona ollessani paikallisesta kirjastosta Sukkasillaan - kirjan. Innostuin parista kirjan ohjeesta, mutta lankahamsterikuun ollessa käynnissä en voinut lankaa sitten tietenkään mihinkään haluamaani ostaa. No, Nallea löytyi "hieman käytetty" kerä ja kasa Nallea ja Woolia lähinnä Kihnu-sukista jääneitä langanloppuja.
59480.jpg
Nämä olen tehnyt siis lukioaikana, ja ohje oli jossain ikivanhassa SK:ssa, ja kuten huomata saattaa, värejä sukissa oli aika kiitettävästi ja tietenkin niitä tarvittiin isot kerät joista käytettiin joku pari metriä.
1364610.jpg
Voisin sanoa, että tässä ovat elämäni parhaimmat sukat. Istuvat aivan täydellisesti sanoisin :) Käytin 2,5mm puikkoja ja tosiaankin Nallen ja Woolin loppuja, sinistä oli tosin hieman enemmän ja jäi ylikin. Ohjeessa tosin sanottiin, että teritykseen tarvitaan ylimääräistä lankaa. Jos joku osaa/tietää miten sukat teritetään, otan mielelläni vinkkejä vastaan.
Ja koska kyseessä oli manuaalinen raidoitus, päättely oli oma projektinsa
1364614.jpg
Käyttöä näillekin tulee löytymään, sillä olen päättänyt karstata nämä villan kanssa yhteen ja kehrätä niistä uutta lankaa. Pieni kokeilu on jo tehty, mutta sen ihmeempää kuvaa niistä ei vielä ole. Kunhan saisin tuon värttinän kuntoon, niin voisin jatkaa harjoittelua kehräyksen parissa.

1115829.jpg
Esittelin tässä taannoin nämä ikuisuusprojektiksi muotoutuneet sormikkaat. Oli tarkoitus saattaa työ loppuun hamsterikuun aikana, mutta se jäi. Viikonloppuna katselin sormikkaita uudelleen. Jälki on jotain suunnattoman kauheaa (vetää, vetää, vetää) ja malli mielestäni turhan iso. Niinpä pienen mietinnän jälkeen purin molemmat. Kumma ettei edes kaduta...

Uusia töitä on tietenkin jo työnalla. Tennesseestä olen virkkaamassa kesähattua omalla ohjeella. Virkkausta ja purkamista siis tiedossa useampaan otteeseen veikkaisin. Lisäksi olen aloittanut Tikrun Vihervaaran Sinivaarana. Oli hauska huomata eilen, että olin aloittanut hihan kuviot väärin. Luin kaaviota vasemmalta oikealle ja ihmettelin miksi jälki on aivan toista kuin kuvissa. Onneksi en pitkälle päässyt, kun huomasin lukevani kaaviota väärästä päästä. Nyt se sitten näyttää jo oikeammalta. Katsotaan miten pitkä projekti tästä tulee... :) Lisäksi puikolle olisi hyppimässä Jaques Cousteau-pipo Woolista rakkaalle, sekä käsityöpussissa isälle huovutetut lapaset. Hahtuvakin haluaa huudella kaapista pipon ja kaulahuivin kaveriksi. Toisaalta näyttää jo pelottavasti siltä, että tänä talvena hahtuvalapasille ei enää työtä... Niin ja on tuossa koneen vieressä tulossa patalappu-kokeilu Huopasesta onteloneuloneena (on aika tympeää, pitäisiköhän vain purkaa mokoma tuosta häiritsemästä...)