Tämä kevät on ollut kyllä jo ihan poikkeuksellisen sairasta (niin sanoakseni). Pari viikkoa sitten pääsin eroon influenssan poikasesta ja viime viikon makasin Oulussa mahataudin kourissa. Nyt yritän selvitä viimeisistä viikoista, sillä hommaa on näiden sairastelujen vuoksi jäänyt hieman rästiin... Eniten stressiä aiheuttaa tietenkin kandin työ, joka pitäisi esitellä 6.5. ja se on tietenkin vielä hieman vaiheessa.

Oli tässä ihan mukavaakin aikaa ja etsiskelin kadonnutta hiihtolomaa Levin lumilta muutaman päivän edellisellä viikolla. Pidän kovasti laskettelusta ja enemmänkin olisi voinut laskea, mutta pienehkö lumimyräkkä yllätti kahtena viimeisenä päivänä - kuten myöskin tuo mahatauti.
Mutta oli siellä niin nättiä kun sinne päästiin.
1466229.jpg
Siinä olen minä ja rakkaani Etelärinteellä. Olin ensimmäistä kertaa näin myöhään Levillä laskemassa ja ihan yllätyin siitä, miten vähän tarvitsi vaatetta - verrattuna viikon 10 keleihin (-30'C ei ollut hiihtolomalla juuri mitään, rinteeseen saatettiin silti lähteä :D). Ja joku tarkkasilmäinen ehkä jo huomasikin, että itsetehty pipo pääsi rinteeseen mukaan. Matkatessani junalla täältä idästä Ouluun vuoritin ensimmäistä kertaa elämässäni pipon ja nyt siitä tuli vähän paremmin päähän sopiva ja tuulelta suojaava. Ensi talvea saa nyt pipo lähteä odottelemaan, jospa se saisi ne lapaset vielä kaverikseen...

Käsityö puolella on vieläkin tuo plääh hieman päällä, mutta olen minä jotain aikaankin saanut. Sinivaaran ensimmäinen hiha valmistui ja toinenkin on hyvässä vauhdissa. Cousteau-pipo on hieman kokenut kovia, sillä se on purettu jo kerran ja toinen purku-uhka on päällä, sillä se on liian pieni tai oikeastaan liian lyhyt ja jostain ihmeellisestä syystä pipon päälle muodostuu sellainen huippu. Mutta olen suunnitellut kiertäväni purkamisen, katsotaan kuinka suunnitelma onnistuu ja joudunko tyytymään toiseen purkuun.

Mutta valmiiksi olen saanut isän huopalapaset.
1466232.jpg
Siinä juuri ennen koneeseen heittoa ja tässä koneesta tulon jälkeen
1466233.jpg
Neulomisen aloittelin jo jonkin aikaa sitten, tarkoituksenani saada lapaset valmiiksi jouluksi. Piti sitten näemmä tulla kipeaksi ja neuloa toinen lapanen elokuvien ääressä sairastaessa :D
Isäni tuntui mieltyvän uusiin lapasiin, harmitteli vain varsien lyhyyttä ja ehdotti pidennyksiä. Ne täytyy varmaan tehdä, en jotenkaan tullut ajatelleeksi että totta - varret ovat todella lyhyet. Tässäpä siis pieni paikka tuotekehittelylle veikkaan... :) Lankana ja ohjeena Novitan Huopanen.

Nyt tulee tummansininen korvista ulos, täytyy saada jo väriä elämään...

Tänään heräsin ikkunaan osuviin vesipisaroihin ja otin kevättakin käyttöön.