Olen neulonut viime aikoina jotenkin poikeuksellisen paljon pipoja, ja siksi päässäni on soinut paljon otsikossakin näkyvä äänenavauslaulu jonka joku ehkä tietää... Ensin se raitajoustinneulepipo, sitten se mustikkapipo ja nyt on tullut taas kaksi pipoa valmiiksi. Tämän lisäksi suunnitteilla on (yllätys, yllätys) pipo seurakuntamme eräälle pastorille.

Mutta tässä ovat uudet pipot.


Tämä tuli nyt itselleni, sillä minulla ei ollut sopivaa ohutta pipoa kypärän alle. Pipo on neulottu uuden villityksen mukaisesti ylhäältä alas. Lankana Nalle ja Wool, puikkoina 2,5 eli tiukkaa tavaraa :D En halunnut pipon reunaan tavallista joustinneuletta, joka vetää pipon kummallisen näköiseksi. Tein siihen sen sijaan tunturinelosta, johon tutustuin tässä vastikään etsiessäni rakkaani kaulahuiviin sopivaa neuletta (kun tavallinen joustinneule tuntui niin armottoman tylsältä...) (takana näkyvä saman sininen outo uloke ei ole pipoa, vaan peukaloitua ristinauhaa joka sattui olemaan päässä kuvaushetkellä).


Tämä pipo taas on Ullan ohjeella tehty käänteinen pipo
Malli on ihan mukava, mutta kun on aloittanut muutaman pipon ylhäältä, tuntui alun 22 cm suoraa joustinta vähän pitkäveteiseltä. Mutta kavennuksista tuli hauska, ja nyt sitten mietin, kuinka tuon voisi toteuttaa ylhäältä... Pipo on menossa rakkaalleni, mutta on vielä päättelemättä (kuten kuvasta näkyy...)

Ja nyt sitten se, mitä olen jo hetken lupaillut. Aquila-huivi. Kauan sitä neuloinkin ja sain ilmeisesti langasta ihottuman oikeaan käteeni, joka on ja pysyy edelleen.

Huivi on hieman vajaa, sillä lanka loppui purkamisesta huolimatta. Lankana siis Kamena ja puikkoina 3,5 vähän turhan lyhyt pyöröpuikko. Pidän mallista ja huivi lämmittää nytkin ihanasti hartijoita. Teen tämän kyllä vielä uudelleenkin, mutta lanka on taatusti toinen...

Sitten itseäni suunnattomasti harmittava asia.

Kadonneita

Rakas
Perus "Vasen" Lapanen
* 1997 5. lk käsityön tunnilla
kadonnut Savonlinnan kaduille ja kujille 23.9.2008


Sinua kaipaamaan jäivät
sisaresi "Oikea" (kuvassa)
"Yksin on niin kurja olla..."
Tiinatuuli
"Kumpa löytäisin sinut - kolmannen kerran"
päälilapaset Lapista
"Olo ilman sinua on niin kovin tyhjä"


Tämä ei suinkaan ole ensimmäinen kerta, kun nämä nimenomaiset lapaset katoavat. Ne nimittäin viettivät yhden talven kaverini pihassa lumikasassa. Sitä ennen ne olivat kadoksissa muutaman vuoden kotivarastoissa. Nyt sitten näyttää siltä, että toinen on lopullisesti kadonnut. Harmittaa.

No, nyt sitten on taas hyvä syy aloittaa uudet lapaset.

Ensi viikolla meillä on norssilla olympiaviikko, ja jokaiselle luokalle on jaettu omat maat ja asiaan kuuluvasti jokaisella luokalla pitää tietenkin olla lippu. Minä sitten tein luokalleni lipun eilen painamalla (ja leikkaamalla hirmuisen määrän tähtiä kontaktimuovista...)


Kuvaa ryijystä minulla ei ole edelleenkään, sillä vaikka oman internetin olenkin jo saanut, niin rakkaani ei ole sitä saanut (ja se kuva on rakkaani koneella...)

Mutta nyt voisin perjantai-illan kunniaksi istahtaa television ääreen ja ottaa käteen jonkin kivan käsityön, kuten esimerkiksi viininpunaiset sukat, trikookude maton, kaulahuivin tai Sinivaaran.