Hengissä ollaan. On taas ollut vähän hiljaista täällä, joka johtuu oikeastaan omista kiireistä ja laiskuudesta: neuleet eivät ole juuri edistyneet. Jokin plääh on menossa kai. Aloitin kyllä muutama viikko sitten kevätlapasia, huomasin nimittäin että viimeksi neulomani lapaset ovat vähän tyhmät: niissä on liian pieni peukalo ja lyhet rannekkeet. Hyvä syy siis ottaa uudet puikoille @:) Myös pieni flunssa on hidastanut tekemistä.

Olin pääsiäisen jälkeen ensimmäistä kertaa sijaisena paikallisella yläasteella ja se oli kyllä hyödyllinen kolmepäiväinen. Pidin yhteensä 11 tuntia ja jokaisella tunnilla oli ompelua. Opin itse aika paljon, esimerkiksi yhtä oppimaani ompelutapaa käytin jo hameeni vyötärökaitaleella. Odottelen innolla lisää sijaisuuksia. Toisaalta en ehdi tekemään sijaisuuksia tänä keväänä, koska aloitan toukokuun alussa harjoittelun Oulun Taito shopissa. En vielä tiedä mitä tulen siellä tekemään, mutta sittenhän tuon viimeistään näkee... :)

Edellisessä postauksessa kerroin jotain vaatuksen kurssista ja sen töistä. Suunnittelin siis asua kaverini häihin. Häitä ei nyt sitten kuitenkaan tule, joten asun käyttö on vielä hakusessa. Toivottavasti onnistun että sitä kehtaisi oikeasti jossain pitää... Tässäpä siis "tunnelmakuvia". Hame on silitystä ja muuta viimeistelyä vaille valmis, toppi on enemmän vielä hajallaan - ja palautus on maanantaina. Kiirettä siis pitää... Portfoliotakin pitäisi vääntää, mutta voi käydä niin että palautan sen myöhemmin. Tässä olisi muuan toinenkin pofon-tapainen työn alla toiseen kurssiin. Mihin ihmeeseen nämä viimeiset kolme viikkoa on menneet?!

IMG_3712-normal.jpg

Toppi on siis muotoiltu ja tässä se on nuken päällä vielä. Nuken muokkasin omille mitoille sopivaksi, mutta en tietenkään huomannut tarkistaa selän leveyttä: nuken selän keskikohta oli hieman toinen kuin omani...

25042009-normal.jpg

Osa nuken päällä olleesta kankaasta. Avasin siis tekemäni vedokset ja tilkkumaalasin näkyvät osat. Olen jo ommellut nuo vedokset kiinni ja toppi ei istu. Tässä olen hädissäni jo pari päivää miettinyt mitä tehdä...

nimet%C3%B6n-normal.jpg

Lähikuvaa maalauksesta

IMG_3759-normal.jpg

Hame on siis lähes valmis. Äidin koneen napinläpipaininjalka on hukkateillä, joten viimeiset ompeleet teen palatessani sunnuntaina Savonlinnaan. Tiukaksi menee... Hame on siis vastalaskoshame. Tuo punaisempi kangas on aavistuksen tummempi kuin kuvassa.

IMG_3757-normal.jpg

Pienenä yksityiskohtana toppiini tulee nauhoitus taakse ja suuruuden hullu ideani oli tehdä kaikki nauhat ja siihen tarvittavat silmut itse. Opettajani lainasi minulle tuollaisen nauhavälineen, jolla teen kahden sävyisestä helmilangasta marudai - nimistä pyöreää nauhaa.

Muotoilin nauhaa silmuiksi vinonauhan päälle, jolla sain silmuista helposti 2 cm leveää (nauha on siis sen levyinen). Jossain ohjeessa oli laittaa teipillä silmut kiinni ennen ompelua, mutta halusin säästää konettani ja laitoin paperin läpi nuppineuloja. Onnistui kyllä, etenkin normaalia paksumpi paperi soveltui tähän hyvin ja se repäytyi normaalia paperia paremmin irti.

Olen hieman ajatellut "luovuttaa" näiden nauhojen suhteen, sillä marudain teko onkin astetta hitaampaa kuin luulin. Aion käydä ostamassa sopivat nauhat, kunhan tässä kaupungille ehdin. Ainakin huominen menee kyllä ihan täysin töitä paiskiessa, perjantaina on pakko jo ehtiä kauppaan - täytyy ostaa 3-vuotiaalle kummitytölle synttärilahjakin vielä.

Kerrottakoon vielä, että sain sunnuntaina kolmannen kummilapsen. Pikkuinen Enni on veljeni tytär, jolle jo neuloin tämän. Katsotaan mitä ihanaa pääsen hänelle nyt sitten neulomaan :) "Jonossa" on kummituotteiden lisäksi Revontuli huivi kaverille. Senkin aloitan heti kunhan ehdin.

Aurinkoisia ja lämpöisiä kevätpäiviä kaikille!