Ylioppilaskuntamme järjesti eilen viimeisen kerran Linnanjuhlat eli pikkujoulut Olavinlinnassa. Tammikuun alusta alkaen opiskellaankin sitten ihan uuden yliopiston nimissä.

Linnanjuhlien pukukoodi on aina ollut varsin juhlava, joten minäkin puin ylleni viimeksi ompelemani puvun - sen, jota en sen suuremmin olekaan täällä esitellyt kokonaisuudessaan. Tässä se siis vihdoin on.


Jostain syystä ilmeeni on varsin kummallinen, mutta ei anneta sen häiritä. Kyseessä on siis korsetti-tyyppinen toppi, jossa on takana nyöritys. Nyörien lisäksi oikessa sivussa on vetoketju. Topin saumat ovat kaikki tarkoituksella vinoja - täältä voi käydä vilkaisemassa miltä toppi näytti kun kangas oli tilkkumaalattu, mutta muotoilussa muodostuneet muotolaskokset vielä avoinna. Kuvassa näkyvä koru on myöskin itse tehty. Huivinkin leikkasin ihan itse organzasta. Topissa piti olla yksi olkain ja kauluksen kaltainen, mutta se näytti kovin irralliselta kun sen tuosta ko. organzasta tein. Muutaman kaapissa olon jälkeen otin topin esiin ja korjailin sitä vähän sieltä täältä ja kaulus olkaimineen sai lähteä. Tässäpä muuten suunnitelmakuva asukokonaisuudesta.


Samalla haulla löytyikin vielä lähikuvaa topin tilkkumaalauksesta.


Mutta sitten niihin muihin töihin. Päätimme lähettää ystävillemme Japaniin paketin suklaata, ja ajattelin, että voisihan sinne muutakin lisätä. Päätin sitten neuloa molemmille sukat.


Miehekkeemmälle osapuolelle beigeen vivahtavasta seiskaveikasta kärjestä aloitetut. Malli on oma. Kantapää vähän tuottaa harmaita hiuksia, mutta jospa se nyt onnistuisi jollain tyylillä.

Naisellisemmalle Kerttu-sukat Jussista. Värit ei pääse yhtään edukseen taas...


Yksi jouluinen käpypitsi-työkin tuossa pöydän kulmassa odottelisi kuvaamista. Se vain pitäisi silittää muotoonsa, joten se vielä odottelee. Varmasti vielä ennen joulua jotain kirjoittelen, niin jospa se siihen mennessä kuvautuisi. Lisäksi pari päivää sitten valmistui paperikangas-kokeiluja. Niistäkin lisää myöhemmin. Nyt on aika lähteä viettämään jouluista iltaa ainejärjestön kanssa.