Tänään tulee kuluneeksi 4 vuotta siitä, kun aloitin tämän blogin. Aloittaessani vietin ensimmäistä vuottani Savonlinnassa ja kiinnostuin entistä enemmän käsitöistä. Olin syksyllä perustanut oman blogin, jossa lähinnä pohdiskelin kaikennäköistä mieleen tullutta. Käsityöblogi oli helppo perustaa toisen blogin rinnalle, jonka sittemmin lopetin kun yksinelo alkoi luonnistua. Nyt olen opintojeni loppuvaiheessa, keväällä on luvassa suuria muutoksia - jotain myös blogin puolella, sillä enhän enää pian ole käsityöopiskelija. On siis uuden nimen miettimisen paikka.

Jotta tämä käsityöopiskelija valmistuisi joskus käsityönopettajaksi, kaipaisin edelleenkin kirjoituksia käsityöbloggaajilta jotka käyvät neuletapaamisissa. Neuletapaamisaktiivisuudella ei ole mitään väliä, yksikin kerta riittää - eikä kokemusten tarvitse olla vain positiivisia! Tiedän, että bloggaajia on muistettu jos jonkinmoisilla kyselyillä, joten kirjoituksen tai sähköpostin kirjoittaminen voi tuntua vaikeammalta. Yritän lähinnä lähestyä aihetta enemmän ihmistieteellisemmästä suunnasta kuin aikaisemmat tutkimukset.

 


Teen pro-gradu-tutkielmaani käsityöblogien ja neuletapaamisten merkityksestä käsityöbloggaajalle, jota varten kaipaisin kirjoitelmia.

 

Jos siis pidät käsityöblogia ja käyt neuletapaamisissa, kuulisin mielelläni tarinasi. Voit kirjoittaa täysin vapaamuotoisesti, kirjoitelman pituudella ei ole ylärajaa. Toivoisin, että käsittelisit kirjoitelmassa ainakin seuraavia kysymyksiä useammalla lauseella:

  • Milloin ja miksi aloitit bloggaamisen? Mitä blogi ja bloggaaminen sinulle merkitsevät?
  •  

Kuinka päädyit neuletapaamisiin? Miksi käyt neuletapaamisissa?

 

Neuletapaamisten käyntiaktiivisuudella ei ole mitään merkitystä, tärkeintä on, että sinulla on jonkinlaista kokemusta neuletapaamisista!

 

Liitä mukaan myös syntymävuotesi ja ammattisi/koulutuksesi sekä halutessasi sähköposti- tai blogiosoitteesi pientä arvontaa varten :)

 

Kirjoitelmat käsitellään luottamuksellisesti ja niitä käytetään vain tässä tutkimuksessa.

Lähetä kirjoituksesi sähköpostitse os. tiinatuuli at yahoo . comystävänpäivään, eli 14.2. mennessä.

 

Mutta olenhan minä jotain tehnytkin! Pientä neulepläähiä on ilmassa, mutta syytän siitä harjoitteluani. Harjoittelua varten ryhdyin neulomaan esimerkkisukkia, ja on varsin turhauttavaa kun niitä ei voi neuloa kokonaan loppuun - pitäähän opettajalla olla jotain millä näyttää miten se kuuluisa kantapää tehdään.


Lankana seiska veikka, puikot 3.5 mm. Silmukoita puikolla 12. Jostain syystä tuo toinen sukka on leveämpi kuin toinen. Se on jo kerran purettu ja käsialaa tiukennettu, mutta silti se haluaa olla levämpi. Menköön. Voi olla, että pääsen opettamaan kantapäätä koko ryhmälle kahden viikon päästä, jolloin on viimeinen oppituntini.

Yllätys-revontuli valmistui.


Lankana siis Tallinnan tuliainen, jota meni kaksi kerää. Painoa huivilla on 171 g. Päättelin huivin virkkaamalla, ja se olisi toiminut varmasti ihan hyvin jos olisin neulonut viimeisen kerroksen erityisen löyhästi. Sitä vastoin tiukensin käsialaa, kun lanka oli loppumaisillaan. Virkkaus-päättelyn hyväpuoli oli se, että pystyin neulomaan langan hyvinkin loppuun, sitä jäi jotain 3 m.

Mutta mitä olisikaan blogin syntymäpäivä ilman pientä arvontaa!


Tässä kuvassa on lankatilanteeni vuoden alusta. Kasassa ei ole töissä kiinni olleet langat, joita on arviolta kilon verran. Kysymys kuuluukin, että kuinka paljon lankaa kuvassa on. Myös keskellä pilkottavassa teepaketissa on pieniä määriä lankaa, jotka on laskettu mukaan. Lähimmäs arvannut palkitaan pienellä paketilla - eli nyt on mahdollista saada kaksi pakettia kun arvaa lankatilanteeni ja auttaa graduni valmistumista! Hyvä diili, eikö?

Vastausaikaa on 14.2. saakka!


PS. Kaverini lainasi minulta lankaa sukkiaan varten, ja lupasin näyttää ne täällä.