Säästä ei ihan ensimmäisenä aina huomaa, että kohti syksyä mennään, mutta töiden loppuminen on aina selvä merkki siitä että syksy on tullut. Tavallisesti syksyni on alkanut Savonlinnaan paluulla, mutta ei tänä vuonna. Töiden loppuminen merkitsee gradun jatkamista. Toistaiseksi en ole kuitenkaan vielä jaksanut paneutua siihen, työt loppuivat sunnuntaina ja olen nyt pari päivää käyttänyt niistä toipumiseen.

Kesän alussa aloitin Mommes lysedug - liinan ja sunnuntaina päättelin langat ja pingotin työn. Tänään irrotin sen alustastaan ja asettelin uudelle paikalleen.

IMG_4404.jpgIMG_4409.jpg

Lankana on siis Tricotten Maxi vihreän kirjavana. Suunnittelin langasta aluksi jotain keittiön pöytäliinaa, mutta huomattuani, että se olisi vaatinut muutaman kerän lisää, päätin käyttää langan toisin. Puikkoina toimi 2.5 mm.

Olen tyytyväinen lopputulokseen. Pingotus oli varsin mielenkiintoinen operaatio ja siihen menikin aikaa koko sunnuntai illan Jedin paluu.

Voisin esitellä tässä vaiheessa vihdoinkin myös erään toisen kesän projektin.

IMG_4410.jpg

Sain tänään vihdoin pääteltyä langat näistä lapasista. Lanka oli Tukholmasta 3 vuotta sitten ostettu villalanka, puikkoina 3 mm. Jostain syystä näiden neulominen sujui hitaasti, mutta onneksi ne vihdoin valmistuivat. Sain näiden lapasten kanssa selittää hyvin monta kertaa miksi neuloin lapasia keskellä kesää...

Tänä kesänä tuli myös ommeltua jonkin verran. Ompelin siskolle verhot, joista kuvaa ehkä joskus myöhemmin kun he saavat huoneen muun sisustuksen verhoihin sopivaksi... :D Lähtiessäni telttaleirille, mietin, että olisi parempi suojata puhelin kostealta ja kylmältä teltalta. Niinpä otin esille pitkästä aikaa tilkkukassin ja tein tämän.

IMG_4420.jpg

Aluskankaana on muuan Finlaysonin kangas, johon asettelin tilkut kankaan kuvioinnin mukaan. Tykkään. Harmi vain, että ompelukoneeni ei pysynyt enää vauhdissa mukana vaan tikki on järkyttävän huonoa. Ylälangan kiristys on kulunut jo niin, että huoltomies sanoi ettei sitä kannattaisi enää ehkä tuoda korjattavaksi... Onneksi lainassa on nyt äidin kone, sillä luvassa on meidän olohuoneen ja keittiön verhojen ompelu. Hauskaa sinänsä, että menin maanantaina katsomaan kankaita verhojen toivossa ja palasin kotiin uuden Wii-pelin ja Frendien tuotantokauden kanssa. Tiistaina kävin sitten ostamassa ne verhokankaat...

IMG_4418.jpg

Tämä työ tässä on yksi ufoutuneimpia töitä. Virkkaus on tehty yli 10 vuotta sitten, aikaan jolloin äitini virkkasi isoäidin neliöistä torkkupeittoa. Vihdoin sain vuoritettua pussin farkkukankaalla ja otettua pussin käyttöön - käsityöpussina tietenkin. En ole mitenkään kova laukkuintoilija, mutta näitä käsityöpusseja alkaa olla jo hyvin monta.

Tänä kesänä työkaverit ovat työllistäneet minua ihan erityisen paljon. Vähis halusi iPod-kotelon, Eerikalle tein pipon ja nyt viimeisellä leirillä valmistui pipo Juhalle. Sovimme piposta jo kun tein pipoa Eerikalle ja lopulta virkkasin pipon parissa päivässä seiska veikasta koukulla 3.5 mm.

Juhan%20pipo.jpg

Alkuperäiseen suunnitelmaan kuului musta risti-antenni, mutta jopa papille se oli hieman liikaa. Kaiken lisäksi risti olisi luultavasti tarttunut aina oven karmeihin tai muihin katosta roikkuviin, sen verran korkealla pipo on jo luonnostaan (kerrottakoon, että tätä kuvaa ottaessani jouduin nousemaan tuolille...). Niinpä sitten pipo sai koristeekseen luvun  "316" (Joh. 3: 16 eli pienoisevankeliumi).

Tuolla leirillä oli muutenkin mukavaa tekemistä käsille kuin tuo pipo.

IMG_4423.jpg

Teimme cernit-massasta ristejä rippikoululaisten kanssa ja koska massaa jäi yli monta pakettia, muovailimme työkavereiden kanssa päivät pitkät vähän kaikennäköistä. Omaksi tavaramerkiksi nousivat napit. En tiedä yhtään kuinka cernit-massasta tehdyt napit kestäisivät käyttöä, mutta ainakin näille etualan sinimustille tai taka-alan hopeisille olisi käyttöä mielessä... :)

Tulevasta syksystä kerrottakoon, että luvassa on muutama neulepaita, parit tai useammat verhot ja askartelua. Niistä lisää sitten myöhemmin :)