Nyt saa riittää hiljaiselo. Noin puoli tuntia sitten gradu lähti viimeiselle matkalleen ohjaajalle ja ystävälle tulostettavaksi ja palautettavaksi. Vielä ei uskalla helpottua, sillä olisi vielä yksi essee kirjoitettavana. Tammikuussa pitäisi saada sitten paperit ulos ja valmistua kasvatustieteen maisteriksi ja käsityönopettajaksi. Nyt jos koskaan myös blogin nimen muutos olisi aiheellinen. Käsityöopettajan maailmaksi tämä blogi tuskin muuttuu, sillä haaveissa jo toinen ala. Siispä mietintä jatkuu :)

Aloitetaan tämänkertainen kuvakavalkadi vanhimmasta uusimpaan. Tämä jakku valmistui jo melkein puoli vuotta sitten, mutta se joutui kaappiin häpeämään. Mielikuva ei vastannut yhtään sitä, miltä neule näytti Novitan Syksy 2009 lehdessä. Kuten monta kertaa aiemminkin, pieni häpeä teki ehkä hyvää ja nyt neule näyttääkin ihan hyvältä.

IMG_4589.jpgIMG_4587.jpg

Lankana siis 7 veljestä, jota meni aika hyvin 5 kerää (kai). Puikkoina 4 & 5 mm. En siis ole ihan varma pääseekö tämä miten aktiiviseen käyttöön, malli ei ehkä ole ihan paras mahdollinen minulle. Mutta väri on ainakin ihana ja voipi olla että hiljalleen alkaneet pakkaskelit lisäävät villajakun tarvetta.

Pitkään haaveilin Basilikasta ja kun näin petroolin sinisen Isoveli - langan, päätin toteuttaa unelmani. Monien vaiheiden jälkeen neule valmistui ja taas iski tympääntyminen. Ei tämäkään näyttänyt lainkaan siltä mitä ohjetta katsoessani kuvittelin. Pienen nurkkahäpeän jälkeen tämäkin näytti jo ihan kivalta.

IMG_4584.jpg

Lankana siis Isoveli ja puikot 6 mm. Tykkäsin mallista ihan siksi, että sillä sai aika näppärästi omaa kokoa vastaavan. Ainoa vain että missään mallin mitoissa ei olla, niin kun työ oli rintojen kohdalta sopiva, olivat hihat lähes lepakon siivet. Edelleen hihat ovat ehkä hieman löysät, mutta menkööt. Napit on muuten itse cernit-massasta tehtyjä.

Olen saattanut joskus mainita, että harrastuksiini kuuluu roolipelaaminen - siis sellainen ns. noppa-ropettaminen eli mistään larppaamisesta ei ole kyse. Viimeisin pelimme oli varsin historiallinen, sillä ensimmäistä kertaa saimme pelin loppuun. Aloittelin sillä viimeisellä kerralla uuden työn: piti saada jotain helppoa ja nopeaa, että pystyy keskittymään peliinkin (pitsihuivi ei siis toiminut...). Lankalaatikon pohjalla oli muutaman vuoden lojunut NOvitan Karuselli-lankaa, josta olin miettinyt kaulahuivia rakkaalleni. Mutta kuka mies tarvitsee neljää kaulahuivia, joten tarjosin peliporukan pojille huivia ja pelinjohtajamme ilmoitti kiinnostuksensa. Niinpä tuon viimeisen pelikerran aikana melkein neuloin kaulahuivin. Olkoon sen nimi sitten D&D-huivi - pelisysteemin mukaan nimettynä.

IMG_4582.jpg

Puikot taisi olla 7 mm ja neuleena ns. kiertyvä 3o3n - joustin. Kovin pitkä huivista ei tullut, mutta saaja tuntui ilahtuvan huivista :)

Seuraava työ valmistui tässä jo pari päivää sitten, mutta siitä ei ole vielä virallista kuvaa. Tähän huiviin kun liittyy vähän kaikennäköistä muutakin, jotka ovat vielä työn alla. Tarkempia kuvia ja selityksiä luvassa vuodenvaihteen jälkeen.

IMG_4590.jpg

Joulukin tulla tohisee ja puikoilla on jo muutama joululahjakin. Mitään suurempaa ei ole luvassa, siitä pitää huolen nuo yläpuolella olevan kuvan työt. Mutta luvassa on jotain pientä tuoksuvaa, pehmeää ja lämmittävää. Tiina-tonttu matkaan jo käy *<:)