Viime aikoina on syntynyt kasa vähän erilaisia töitä ja tekeleitä. Ehkä lämmittävä aurinko tekee itse kenenkin hieman sekaiseksi pimeän talven jälkeen.

Pitkästä aikaa virkkasin huivin muokkaamalla erästä ponchon ohjetta jostain 5 vuotta vanhasta Pirkka-lehdestä. Olen tehnyt joskus tuon ponchon, mutta jostain syystä en löydä kuvaa enkä edes sitä kirjoitusta missä tuo kyseinen poncho oli...

P1030144.jpg

Lankana Novitan Wool ja koukkuna 3.5 mm ja lankaa meni reilu 200 g. Malli on mukavan yksinkertainen ja varmaan senkin vuoksi vähän aina kyllästyin siihen ja tein muita juttuja...

...kuten tiskirättejä.

P1030125.jpgP1030146.jpg

 

 

Ylimmässä kuvassa kaksi päällimmäistä on neulottuja. Värikkäin on ihan perinteisesti neliöksi neulottu, toinen on kulmasta kulmaan neulottu. Molemmissa on sekalainen seurakunta puuvillalankoja, erityisesti värikkäämpään tungin pienetkin pätkät jotka olin säilönyt. Alin on virkattu Mandarin petitistä, malli on Suuri neulonta- ja ompelukirjasta.

Alemman kuvan rätti on Chinese Waves - mallineuletta kulmittain neulottuna. Lankoina on kaksi Novitan Kotiväen väriä, puikkoina käytin 3 mm bambupyöröä.

Yksi pipokin tässä valmistui taas.

 

P1030131.jpg

Lanka on jäämistöä näistä lapasista ja on ostettu Tukholmasta jostain lankakaupasta. Ilmeisesti lanka on puhdasta villaa, sillä olen jo kertaalleen paikannut toisen lapasen peukalon kuluneen kohdan. Pipo on ihan omasta päästä omaan päähän, ylhäältä alas neulottu niin pitkälle kuin lankaa riittää :)

On tässä tullut ommeltuakin vähän. Haaveilin pitkään salsa-hameesta ja eräänä päivänä lähdin kangaskauppaan ja ajattelin vilkaista, jos hyvä kangas sattuisi löytymään. Ja löytyihän sitä, kahtakin, ja siitä se ajatus sitten lähti.

 

P1030129.jpg

Lisäsin parin saumaan punaista puuvillapitsiä. Tykkään. Tämä on aivan loistava kotihame ja lämpimämmillä keleillä taatusti mukava myös ulkona. Ohjetta katsoin Joka tyypin kaavakirjasta, lisäsin vain yhden ylimääräisen kerroksen (joka olisi kannattanut olla hitusen isompi kuin mitä tein...).

Suunnittelin myös ompelevani mekon. Onneksi päätin kokeilla ensin siskon vanhoilla verhoilla, sillä malli ei todellakaan ollut hyvä. Miksi tänäpäivänä muoti ihailee rintojen alla kulkevaa saumaa, jonka ansiosta tädit tulevat ainakin minun kohdalla taputtelemaan vatsaa onnitellen tulevasta perheenlisästä. Selitä siinä sitten että se maha on ihan itse hankittu... Täytyy siis etsiä hitusen turvallisempi malli.

Sain valmistujaislahjaksi käydä TaitoShopissa ja valita itselle sieltä jotain. Nämä lähtivät mukaan.

 

P1030141.jpg

Luvassa perinneneulomuksia :)

Lisäksi pitäisi tässä miettiä taas jokin matkustus/lentotyö. Kohta vietellään häämatkaa täällä ^^