Eilen oli sitten kesän viimeinen työpäivä ja nyt aloitin ainakin 3 viikon loman. Loman aikana on luvassa kahdet häät, kansainvälisiä juttuja ja ehkä paintball-otteluakin. Mutta että tätä voisi sanoa lomaksi, täytyy se loppua johonkin.

Monet tämän blogin lukijat ovat taatusti huomanneet, että olen viettänyt monta kesää rippileireillä nuoriso-ohjaajana. Viime keväänä valmistuttuani opettajaksi huomasin, että alan töitä on vaikea saada 2,5 kk opetuskokemuksella ja viiden vuoden kesänuoriso-ohjaajan kokemuksella. Pistin siis hakupaperit eteenpäin ja aloitan elokuun lopussa nuoriso-ohjaajan, yhteisöpedagogin, opinnot Keski-Pohjanmaan ammattikorkeassa Ylivieskan Raudaskylällä. Tästä olen haaveillut jo monta vuotta ja olen todella innolla aloittamassa uutta koulua! :)

Tämä kouluunpääsy on innoittanut minua yhden käsityön aloittamiseen, mutta työ on vielä sen verran vaiheessa, ettei siitä vielä sen enempää.

KEsä on todellakin hidastanut töiden etenemistä. Monta työtä on työn alla, mutta ne eivät vain valmistu. Mokomat... Yksi uusi harrastus on ehkä hieman myös vienyt aikaa neulomiselta ja virkkaukselta.

P1030388.jpg

Ukkoni sai minut mukaan miniatyyrimaalaukseen ja sitä myötä myös niillä pelaamiseen. Tässä kuvassa olevat ovat ensimmäiset maalaukseni, joten jälki ei ihan yllä ukkoni tuotoksiin... Mutta noita vasemmalla olevia hahmoja on tulossa useampia kymmeniä.

Yksi huivi on kuitenkin valmistunut.

P1030364.jpg

Simplicitas oli nimensä mukaisesti yksinkertainen. Lankana oli virolainen villa ja puikko taisi olla jotain 5 tai 6 mm. Lankaa jäi jonkin verran, kun en enää jaksanut neuloa... Eipä tästä nyt ihan paras taidonnäyte tullut, mutta värit ovat varsin mukavat eikä ollut kesäisessä konfirmaatiossa liikaa.

P1030363.jpg

Huivin yläreunasta ei jostain syystä tullut suora vaan se on hieman vino...

Minulla on hieman pahana tapana kadottaa muistitikkuja. Olen muuten aika huolellinen tavaroitteni suhteen, vaikka elämän tapani on hieman sekainen. Tavarat ovat ehkä sekaisin, mutta yleensä muistan tarkkaan mihin olen mitäkin jättänyt. Edellinen katosi taktisesti heti valmistumisen jälkeen, joten nyt hankin uuden ja tein siihen kunnon perän.

P1030384.jpg

Biscornun ohjetta katselin täältä, ja itse ristipistoilu on Mary Oljelta kannuksen pyörä (?) variaatio. Kangas on puolipellavaa muistaakseni ja ristipistot tein joka toisen langan yli yhdellä muliinilangan säikeellä. Toiselle puolelle tein saman kuvion, mutta negatiivina. Siitä ei tullut läheskään niin hieno kuin tästä toisesta puolesta. Jospa tämä tikku pysyisi tallessa! Pitäisi tehdä toinenkin biscornu neulaputkiloa varten. Sekin mokoma meinaa mennä hukkaan tämän tästä...

Ehdinkin jo mainita tulevista häistä. Ensimmäiset häät ovat jo ensi viikonloppuna Etelä-Suomessa ja viime viikolla sain valmiiksi morsiamen toiveiden mukaiset huopatossut.

kuva%202%281%29.jpg

Malli on Ilun En pointe, jota muokkasin hieman itselle sopivaksi. Tein siis ranskalaisen kantapään 23s ja niin, että keskellä oli ensin 10s ja lopulta 16s. Kantalapun korkeus oli jotain 30 krs ja siitä poimin 16s. Lisäksi neuloin tossuihin pohjalliset, jotka kiinnitin tossujen sisäpuolelle. Lankana käytin ohjeenmukaista Tovea, josta löytyi morsiamen pukuun sopiva väri. Puikot olivat 3 mm. Tossuista tuli ihan hyvät. Toisen tossun hihna oli jostain syystä ihan erikohdalla kuin toisen, joten leikkasin sen surutta huovutuksen jälkeen pois ja kiinnitin uuteen kohtaan. Napin puutteessa virkkasin valkoisesta Tovesta kukan ja annoin morsiamelle ohjeen kiinnittää kukat itse että tulisivat sopivaan kohtaan.

Nyt pitäisi sitten aloittaa mekon teko kyseisiin häihin. Saa nähdä ehtiikö valmiiksi.

 

Ps. Lisäsin vihdoinkin kuvan meidän hääkutsusta tänne.