Joulu ja uusi vuosi hujahtivat ohi melkoisella kyydillä ja samalla vaihtui myös asuinkaupunki. Asunto alkaa näyttää jo kodilta, vaikka pahvilaatikot vielä asuttavat lattioita - yksi kirjahylly olisi vielä koottavana ja jotain uuttakin pitäisi hankkia, kuten keittiön verho :)

Käsityörintamalla on ollut hiljaista. Paketteihin meni vain kaksi neuletta. Kolmaskin oli menossa, mutta se jäi vielä paketin ulkopuolelle. Ystäväni osti syksyllä kerän vaaleansinistä Softyä ja hän toivoi siitä pipoa. Olin jo melkein päätellyt pipon, kun jouduin totemaan että pipo oli aivan liian suuri. Niinpä se meni purkuun ja uudenvuoden aattona annoin pipolle uuden mahdollisuuden.

Lanka siis Novitan Softy, puikoit 7 mm. Olisi pitänyt olla pyöröt, sillä silmukat meinasivat levetä puikkojen välillä... Tästä syystä neulominen ei ollut ihan niin nautinnollista, sillä osa silmukoista näytti kauhealta vaikka niitä kiristi. Onneksi noita silmukoita ei näy niin hyvin pörröisestä pinnasta.

Yksi lahja oli tämä huivi.

Pakettiin menivät myös Kainuun lapaset. Nämä valmistuivat jo toukokuulla, mutta jostain syystä päätteleminen tuntui ylitsepääsemättömältä ja sain tehtyä sen lopulta juuri ennen joulukuuta. Päätin sitten lahjoa näillä lapasilla äidin ja tehdä itselleni ehkä hitusen isommilla puikoilla kuin 2.5 mm - ne menivät minulle juuri ja juuri käteen. Ja lankaa meni aika vähän - en huomannut punnita - joten keristä saa varmasti toisetkin lapaset. Lankana Paksu Pirkka-lanka ja tosiaan 2.5 mm puikot.

Jo liian kauan ovat Novitan Piirakkasukat olleet työn alla ja nyt vihdoin otin ja neuloin ne loppuun.

Lankana seiskaveikka ja puikot 3.5 mm. Nämä eivät nyt ihan ole sellaiset kuin toivoin, vaikka tykkään väristä aika kovasti. Kuvio näyttää paremmalta kun se ei kiristä liikaa eli jollekin kapeampi pohkeiselle nämä menevät.

Mitähän sitä sitten lupailisi tulevalle vuodelle näin käsitöiden näkökulmasta? No, tiedossa on ainankin 40e lahjakortti paikalliseen lankakauppaan. Toisaalta ajattelin hyödyntää kaapeista löytyviä lankoja ja kankaitakin - sillä oletuksella että saan vanhan ompelukoneen toimimaan tai saan uuden koneen hankituksi. Muutamia suunnitelmia olen käsityövihkooni piirrellyt, joten katsellaan jos ne pääsisivät poiskin sieltä vihkosta :D Muutama keskeneräinen työ olisi myös - bolero ja villatakki sekä kaksi ristipistotyötä. Suunnittelin myös jatkavani ryijyäni parin vuoden tauon jälkeen.

Mutta nyt sohvalle kirjomaan! :)

Mukavaa, onnellista, iloista ja käsitöiden täytteistä vuotta 2012 kaikille!