Hiihtoloma tuli ja meni. Nyt kun katson valmistuneita töitä, niin loma näkyy hieman niiden määrässä. Useampi työ siis esittelyssä tällä kertaa.

Pisimpään työn alla on ollut kaverin pipo, lapaset ja kaulahuivi.

Kuvat nyt ovat auttamattoman huonoja, mutta olkoot. Lankana Novitan Softy, menekki 2 kerää. Puikot taisi olla 8 mm. Pipo on taas omasta päästä, neulos oli valepatenttia eli joka toinen kerros oikeaa, joka toinen kerros 1o 1n. Tälläkin kertaa työtä piti purkaa useampaan otteeseen että löytyi sopiva koko ja tapa tehdä. Lapaset on varsin peruslapaset peukalokiilalla. Huivi oli lisä tähän settiin, kun lankaa jäi varsin reippaasti. Huivi on neulottu pidennetyillä silmukoilla.

Ennen lomaa eräs opettajistamme antoi idean tehdä luokkaamme nimipussin, josta voisi arpoa ryhmiä tai istumajärjestyksiä. Niinpä kaivoin kankaita esille ja ryhdyin hommiin. 
Teksti on ryhmämme tunnus. Pohjakankaana on askarteluhuopa ja kuviot on kiinnitetty muliinilangoilla erilaisin pistoin.

Luentoneuleena ollut merino-pipokin valmistui varsin nopeasti.
Lankana Gedifran extra soft merino, jota meni vähän alle 2 kerää. Puikkoina 5 mm pyöröt. Tällä kertaa aloitin pipon perinteisesti alhaalta päin. Mallineule löytyi Irlannista ostamastani Stich Library-kirjasta, jonka sovelsin pyöröneuleeseen. Kuvio vähän muuttui loppua kohti, johtuen varmaan kavennuksista... Mutta ihan kiva tästä tuli :)

Sain Ylivieskaan läksiäislahjaksi kerän Tonia-verkkolankaa ja nyt neuloin sen huiviksi.
Ohje tuli langan mukana, mutta löytyi netistäkin . Lankana Schoeller+Stahl Tonia, puikot 8 mm. En nyt oikein osaa sanoa mitään tästä huivista. En tiedä tykkäänkö siitä niin, että pitäisin sitä. Toisaalta en oikein tiedä miten sitä pitäisin. En oikein tiedä onko väri ihan sitä mitä haluaisin. En oikein tiedä tykkäsinkö tehdä tätä. Vaikeahan tämä ei ollut, mutta verkon käsittely lankana oli vähän turhan hidasta. Kaiken lisäksi lanka meni kierteelle ja hidasti tekemistä entistä enemmän...

Bolero muuten pääsi uudelle omistajalleen vihdoin ja viimein. Oli sopiva ja tuleva morsian tykkäsi siitä kovasti :) Lankaa jäi pari kerää, joten aloitin siitä toisen huivin. Malli on tuttu, vaikka edellisestä versiosta ei koskaan valmista tullutkaan.

Lisäksi työn alla on yhdet säärystimet, jotka ovat melkein valmiit. Uutta luentoneuletta pitää siis ryhtyä tässä suunnittelemaan...

Aurinkoisia ja lämpimiä kevättalven päiviä kaikille! :)