Neuloin jonkin aikaa sitten tämän boleron työ- ja laulukaverilleni Teeteen Lumi - langasta. Lankaa kuitenkin jäi vähän reilu pari kerää ja ehdotin kaverilleni, että neuloisin hänelle vielä huivinkin. Ja minä rupesin neulomaan. Neuloin ja neuloin kunnes tajusin, että lanka ei millään riitä niin leveään huiviin. Purin koko homman, aloitin 20 silmukkaa kapeammalla huivilla. Pääteltyäni ja pingotettuani huivin, tulin siihen tulokseen että vieläkin olisi voinut kaventaa yhden mallikerran pois - tuli siitä aika lyhyenläntä (jotain 115 cm pitkä), mutta ainakin kaverini piti siitä :)

Malli on Anisette. Se löytyy Pretty Knit's kirjasta ja Ravelryn kautta netistäkin, ilmaiseksi. Malli olisi vaatinut ohuemman langan, tai aavistuksen isommat puikot (nyt oli 5 mm). Huivi ei ollut ihan niin ihana kuin olin ajatellut, mutta tykkäsin kovasti huivin alkuun ja loppuun käytetystä mallineuleesta, joka muistuttaa salomonin solmuja neulottuna.

Jotain pientä on kaverille tulossa syksyllä, joten neuloin sille pienelle jotain pientä.

 

Näissä sukissa ei ole kantapäätä ollenkaan, joten niiden pitäisi sopia pidemmäksi aikaa jalkaan. Tuleva isä oli tosin kovasti laittamassa näitä käsiin, eli sopivat varmasti lapasiksikin. Sukat on neulottu ns. kiertävällä 2o 2n- joustimella, 40 s ja 2.5 mm puikoilla. Tällaiset sukat olen tehnyt aiemmin jo yhden kaverin vauvalle, mutta silloin en ehtinyt napata kuvaa kun sukat jo ehtivät postipakettiin...

Mitäpä näin kesällä sitten neuloisi? Kummityttö 6 vee toivoi vaaleanpunaista baskeria. Puoli vuotiaalle kummitytölle tekisi mieli neuloa / virkata jotain vaaleanpunaisesta Kotiväestä. Siitä saattaisi riittää ehkä jotain myös 3-vuotiaalle kummitytölle. Ohuet sukatkin voisi itselle neuloa. Yksi villatakki on puikoilla, jos se vaikka kesän aikana valmistuisi. Voisin myös ottaa itseäni niskasta ja ottaa muutama UFO kaapista työn alle (luvassa olisi ainakin pitsisormikkaat, sukat ja villatakki). Tiskirättejäkin voisi neuloa ystäville ja itselle. Ompelukonettakin tekisi mieli hurautella.

...niin, ja tuon kaiken lisäksi pitäisi suorittaa 18 op koulujuttuja. Helppo homma...?