Helsingissä kiertely jäi vähän vähemmälle, joskin tein jotain mitä en ole eläissäni koskaan ajatellut tekeväni: Ajoin autolla Helsingin keskustassa. Hauskinta oli varmaan se, kun päivällä kävelimme Esplanadilla ja sanoin nostavani hattua niille, jotka siitä vapaaehtoisesti omalla autolla ajavat. Illalla huomasin kuuluvani itse tuohon joukkoon, kun suuntasimme sukulaisiin Espooseen. Hengissä selvittiin kuitenkin :D

Helsingissä oli kaksi "MUST" - kohdetta: Tennispalatsin jogurttijäätelö paikka ja Novitan myymälä. Ensin suuntasimme jäätelölle ja sitten Novitalle. Ja sieltähän löytyi lankaa:

Valkoinen ja musta Nalle lähtivät mukaan ajatuksenaan valmistua jouluksi 10-vuotiaan kummipojan Kallen sukiksi. Vaaleanpunainen Säde lähti mukaan ajatuksenaan tulla 6-vuotiaan kummitytön Sagan baskeriksi. Valkoinen Kotiväki oli syy, jonka vuoksi Novitan liikeeseen tahdoin: Kesä 2006 lehdessä oleva tytön liivimekko kangasteli mielessä siihen malliin, että puolivuotiaalle kummitytölle Amandalle sellainen oli ryhdyttävä tekemään. Helmi-lanka lähti mukaan ajatuksenaan valmistua joskus tiskiräteiksi.

Helsingistä ajelimme Mikkeliin tapaamaan ystävääni. Ruokapaikkaa etsiessämme huomasin käsityöliikkeen, jossa oli tietenkin piipahdettava. Liikkeestä mukaan lähti Amandan mekon napit.

Samana päivänä ajoimme vielä serkkuni luokse Jyväskylään. Ja Jyväskylässä kun oltiin, halusin päästä Suomen käsityömuseoon. Tuurillani kuitenkin vain osa museosta oli avoinna, mutta siellä oleva Anu Tuomisen näyttely oli äärimmäisen hieno ja inspiroiva! Tykästyin erityisesti useista ompelulangoista virkattuihin juttuihin - varsinkin lumihiutaleet olivaat todella kauniita! Suosittelen käymään, näyttely on paikalla 2.12.2012 saakka ja syyskuusta eteenpäin myös perusnäyttelyt ovat avoinna.

Serkkuni johdatti minut myös Titityyn liikkeeseen, jossa oli meneillään muuttomyynti. Lankaa en raaskinut enää Helsingin jälkeen ostaa, mutta Orion takki kaipasi nappeja ja ukkoseni syntymäpäivälahjaa, jotka Titityyltä ostinkin.

Takkia varten otin kahdet napit, kun en osannut päättää. Takki on muuten oikeasti turkoosimpi, ja vivahtaa vahvasti vihreään. Valinta täytyy tehdä kunhan takki valmistuu. Helmaa pitäisi neuloa vielä jotain 30 cm ja vauhti on hieman hiipunut...

Ukkoseni löysi jonkin aikaa sitten kuvan ii-puhelimen takakannesta, joka oli tehty ristipistoin. Tykästyin ajatukseen ja yllättäen Titityyssä tuollainen ristipisto-setti tuli vastaan. Mukaanhan se lähti ja ukkoseni parhaan ystävän rohkaisemana tein hänelle uuden puhelimen suojakotelon.

Mallia on katsottu suoraan Googlen kuvahausta. Kotelon lisäksi ukkoseni sai syntymäpäivälahjaksi aiheeseen sopivan soittoäänen ;)

Jyväskylästä ajoimme lopulta pikaisen Ylivieska-vierailun jälkeen taas Ouluun kaverin häihin. Ylivieskassa käynnin aikana viimeistelin hameen itselleni.

Tämän hameen tarina alkoi jo pari vuotta sitten, kun löysin valkoisen brodeeratun puuvilla-pellavaisen kankaan Oulun Eurokankaasta. Metrihinta oli jotain 2e luokkaa, joten otin kangasta pari metriä. Mielessä siinsi kankaan värjääminen ja kangas jäi hyväksi aikaa laatikkoon. Irlannista sitten löysin ihanan turkoosin Dylon värin ja nyt kesällä vihdoin uskaltauduin laittamaan kankaan värjäykseen. Ja lopputulos oli aivan ihana! Brodeeraukset oli tehty tekokuitu-langasta, jolloin väri ei tarttunut niihin ja ne jäivät ihanasti valkoisiksi. Ompelin sitten kankaasta hameen Joka tyypin kaavakirjan puolikellon mukaisesti - joskin leikkasin kaavan kahtia kangasta säästääkseni. Vuorikankaana on valkoinen lakanakangas ja helmassa hieman tylliä, joka ei kovin edes näy. Ainoa miinus on se, että vyötärökaitaleelle olisi pitänyt laittaa tukevampi tukikangas ja kaitaleestakin olisi pitänyt tehdä muutamaa senttiä lyhyemmäksi. Hame meinasi tippua juhlien aikana... Mutta tykkään kovasti ja toinenkin saman mallinen hame on tulossa - kangas vain on vähän toisenlainen.

Mutta kesäreissumme aikana ajoimme yli 3 000 km, 24 päivää, 7 yöpaikkaa ja 11 paikkakuntaa. Oli muuten aika ihana tulla kotiin!