Tämä harmaus on kyllä vetänyt mielen harmaaksi ja väsymys on ollut vallalla jo useamman viikon. Kovin on usvassa mennyt viime viikot. Siitä kertonee ehkä se, että tässä pari iltaa sitten huomasin että ukko oli leikannut leukaparran ja kuulin että hän oli tehnyt sen edellisellä viikolla... Väsymys on yltänyt välillä käsitöihinkin ja viime aikoina on tehnyt mieli vain neuloa ja virkata simppeleitä tiskirättejä. On tässä tosin jo ensimmäinen tonttuilukin valmistunut ja toinen puikoilla, eivätkä nuo tiskirätitkään jää meille pyörimään. Varmaan. Täytyy pohtia kuka ystävistä ja sukulaisista kestäisi sen, että saa tiskirättejä joululahjaksi... ;)

Luokkalaiseni Saana pyysi jo syksyn alussa itselleen pitkiä villasukkia itselleen. Hän ihastui kovasti karkki-lapasiin, mutta koska lankaa ei enää saa tuosta vain, hän hankki minulle toista lankaa ja karkki-lapasista nappasin vain mallineuleen.

kuva%201%20%286%29-normal.jpg

Lankana 7 veljestä Polkka, puikot 3.5 mm. Malli aikalailla omasta päästä. Ensimmäisen sukan valmistuminen kesti kovin pitkään, kun ensin ongelmana oli sukan koko. Seiska veikan ongelma on se, ettei se pidä hyvin muotoaan. Siksi koetin tehdä sukista sellaiset että menevät nyt juuri ja juuri jalkaan. Kun tämä oli hoidettu, tuli ongelmaksi pohjekavennukset. Tein parikin vaihtoehtoa, ja lopputulos on ihan ok. Itsessään sukat on ihan hienot, mutta en mielelläni tee pitkiä sukkia tuosta langasta. 

Lankaa meni kerä ja alle puolet toisesta. Päätin sitten tehdä Saanalle vielä lapaset ja ohjeeksi valikoitui Novitan poikittain neulotut lapaset (Talvi 2012, malli 24.) Ohjeet olivat miehelle ja lapselle, joten muokkailin ohjetta vähän. Silmukkamäärän otin miehen lapasista, mutta lyhennettyjen kerrosten määrän lasten lapasista. Vartta varten jätin enemmän silmukoita neulomalla kavennusten jälkeen niin, että silmukoita oli jäljellä 22. Peukaloa varten otin 7 s ja lopulta keräsin 22 s peukaloa varten. Uskoisin että 20 s olisi kuitenkin riittänyt: peukaloista tuli aika reilut. Jostain syystä myös toisesta lapasesta tuli reilumpi kuin toisesta, mutta hyviltähän nuo kädessä näyttivät.

Lankaa jäi jonkun verran vieläkin yli, mutta nyt taidan jatkaa tonttuilun parissa. Sen verran on nyt joulumieltä tullut, että tänään ripustan ikkunaan jouluverhot!