Viime kesänä löysin ihanan virkatun mekon ohjeen Novitan Kesä 2006 - lehdestä. Olimme juuri sopivasti lähdössä Helsinkiin ja sopivasti Kotiväki tuli erikoistarjoukseen, joten suuntasin Novitan LankaDeliin lankaostoksille. 

Mukaan lähtikin 4 kerää valkoista Kotiväkeä ja sopivan kokoinen virkkuukoukku. Aloitin virkkaamisen heti kun lähdimme jatkamaan matkaa. Mikkelistä ostin nappeja. Yläosa valmistui varsin nopeasti, kun virkkasin sen yhtenä kappaleena. Helmankin aloitin innokkaasti, mutta sitten se tökkäsi. 40 cm leveää helmaa ei tuntunut valmistuvan koskaan. Kummityttö oli siinä vaiheessa vielä alle vuoden vanha, mutta päätin tehdä mekosta kaksi vuotiaalle sopivan - eihän sitä koskaan tietäisi milloin mekko valmistuisi...

Helmikuulla otin tavoitteeksi mekon valmistumisen ja niin se valmistuikin maaliskuun alussa ja vein mekon samantien Amandan ihasteltavaksi.

amanda-normal.jpg

Koukkuina yläosan 2 mm ja helman 2.5 mm.

amanda2-normal.jpg

amanda3-normal.jpg

Muutama nappi tuli mekon taakse. Ohjeessa oli, että nappeja olisi pitänyt tulla koko takaosan pituudelta, mutta päätin virkata helman yhtenä kappaleena. Helman olisi voinut myös vuorittaa, mutta varmaan tekaisen jossain vaiheessa mekolle alushameen.

Ja kyllä tämä kummitäti oli aivan myyty kun kummityttö 1.5 v. levitteli ihastuneena mekon helmoja. Ensi kesänä on jo ehkä tarpeeksi iso sitä pitämään - tuli aika reilu koko. Onneksi :)