Pari viime viikkoa on ollut melkoista hässäkkää. Oli muutto takaisin kotipaikkakunnalle ja vielä töiden aloitus samaan aikaan, puhumattakaan opinnäytetyön ja muiden tehtävien palauttamisesta ja viimeisistä koulupäivistä. Tämä on vaikuttanut käsityöelämään varsin vahvasti, ja olenkin oikeastaan vain kehrännyt ja viimeistellyt yhden ristipistotyön. Yksi pitkäaikaisprojekti tosin edistyy, joskin kovin hitaasti. Eilen etsiskelin muuttokaaoksesta puikot ja istahdin ihan neulomaan mallitilkkua - eipä sekään edistynyt kun jouduin etsimään uuden mallineuleen. Tästäkin projektista sitten kun se pääsee oikeasti alkuun.

Ennen muuttoa valmistui kaverille Lakupekka-patalappuja.

kuva%202%20%283%29-normal.jpg

Lankana seiska veikka, koukku 3,5 mm. Ohjehan on täällä, ja hyödynsin ohjeen alussa ollutta vinkkiä. En oikein saanut tällä ohjeella samanlaisia lappuja aikaiseksi, ja ainakin itse tykkäsin enemmän siitä, että aloitin kerroksen ilman 2 pp samaan silmukkaan. Tuli minusta vähän nätimpi lopputulos. Toisin sanoen siis käänsin perus "2 pp samaan silmukkaan, 1 pp" toisin päin. Vuoritin patalaput ihan reilusti siksak-reunoilla ja tuli varsin napakanoloiset laput. Toivottavasti ovat siis mieleiset, vaikka kovin erinäköisiä nuo pekat on.

kuva%201%20%283%29-normal.jpg

Yksi pekka koetti kovasti päästä karkuun Kärkkäisen pihalla...

Pitkäaikainen ristipistotyö valmistui vihdoin. Työhön tuli varsin paljon tikkipistoja ja muita koristeita, joten piti ottaa kuva miltä työ näytti vielä ennen pistoja ja niiden jälkeen

kuva%201%20%283%29-normal.jpgkuva%205%20%282%29-normal.jpg

Tämän mallin äiti toi Ranskasta jokunen vuosi sitten kun pikkusiskoni oli siellä au pairina. Nyt pitäisi vain kehystää työ ja laittaa eteiseen - teksti kun toivottaa tervetulleeksi meille :) Työhön kuuluu myös pieni sinkkiämpäri ja saviruukku, jotka on tarkoitus kiinnittää tuohon vasemmalle työkalujen ja kukan alle.

Tämä ei suinkaan ole ainoa äidin tuoma pistotyö, yksi työ on pesemättä ja silittämättä vielä. Tässä muuan vanhempi työ.

kuva%204%20%281%29-normal.jpg

 

Ja ennättihän tässä olla se Neulojien yökin ennen muuttoa. Kävin Oulun kädentaitomessuilla ja sieltä ei lähtenyt mukaan juuri mitään - ehkä siksi että mielessä kangastelivat kaikki Neulojien yön osallistujat. Tässä osa ostoksista:

kuva%202%20%283%29-normal.jpg

Succablokit, paketissa oli myös kortteja ja ropotti-puikkomitta. KVGwoolssilta tuli tuo alempi villa (100 % falklandia) ja ylempi Hopeasäikeeltä (100 % cheviot). Lisäksi paketteja tuli Ilulta ja Poppelista (josta pitäisi vielä tulla yksi paketti), joiden sisällöt päässevät puikoille pikapuoliin.

 

Mutta nyt viettämään lautapeli-iltaa ystävien kanssa!