Istuskelimme yhtenä iltana kavereiden kanssa kantapaikassamme. Ukko oli pyytänyt aiemmin itselleen säärystimiä, ja hän oli valinnut sopivan langankin, joten aloittelin tuona iltana neulomaan säärystimiä. Illan edessä viereisen pöydän miehet lähtivät ja tulivat kysymään mitä tein. Kerroin tekeväni säärystimiä ja toinen miehistä purskahti nauruun. Olivat kuulema kaverinsa kanssa melkein lyöneet vetoa 1000 eurosta, että mitä olin tekemässä. Toinen oli veikannut sukkia, lapasia ja sellaisia, toinen villapaitaa ja muuta suurempaa. Siksi näiden säärystinten nimeksi tuli 1000€ säärystimet.

10004-normal.jpg

Lankana Gjestalin Maija, puikot 3 mm. Tein jokaisella neulomiskerralla erilaista mallineuletta. Välillä kyselin ukolta kirjaimia, joiden perusteella etsin mallikirjoista kirjaimella alkavia mallineuleita. Tuli nyppyjoustinta ja kiertyvää joustinta. Hauskinta työssä on se, että pystyn sanomaan missä mikäkin osa työstä on tehty. Ajattelin hyödyntää samaa ideaa jossain vaiheessa eri värein - kahdellakin pääsisi jo varsin pitkälle. Ja magic looppina molemmat varret yhtäaikaa ei tarvitse kirjoitella ohjeita ylös.

Esittelenpä tässä myös yhden työn, joka valmistui jo tammikuulla siskon syntymäpäiväksi.

kuva%201-normal.jpg

Ennen joulua aloittelin siskolle korin virkkaamista. Tai ainakin niin suunnittelin. Käytin viikon ontelokudevyyhdin selvittämiseen ja siitä hyvästä jätin virkkaamisen myöhempään. Lopulta virkkasin työn 8 mm koukulla ja siitä meinasi tulla liian löysä. Malli on sama kuin aikaisemmissa koreissani. Muokkasin kuitenkin niin että käänsin pohjan ja yläreunan niin että sain oikean puolen näkyville. Kiva kori kyllä. Pitäisi vielä yksi käsityökori kehitellä - kaksi ei näemmä riitä.

Korissa on muuten näkyvillä lankoja, joita koetan hyödyntää tämän vuoden aikana. Nyt koukulla on tuo kimaltava lanka. Korista olisi kasvamassa sukat ja pari pehmolelua. Niistäpä sitten lisää myöhemmin.