Neuloessani näitä Baijerilaisia sukkia, muuan opiskelukaveri tuli kyselemään sukkien perään. Hän kyseli, voisinko tehdä hänelle samat sukat polvimittaisina ja samanvärisinä. No mikäpäs siinä, ajattelin, ja pian noiden ensimmäisten jälkeen aloitinkin seuraavat. 

Toivoin olevani nopeampi, vaikka kyseessä oli polvisukat ja puolta pienemmät puikot. Lankana Dropsin petrooli Fabel (yht. 151 g) ja 2 mm pyörö.

Toisin kävi.

Varret etenivät varsin mukavasti, kunnes vauhti tyssäsi. Kun jatkoin työtä, huomasin ongelman. En ollut ottanut huomioon mallin tavallisuudesta poikkeavaa kantapään kohtaa. Piti soveltaa ja jättää yhdet kaaviot tekemättä. Seuraavaksi vauhti tyssäsi terään. Se tuntui jatkuvan ikuisuuden. Ja kun lopulta sain ensimmäisen valmiiksi, piti hieman pitää taukoa ennen seuraavan jatkamista. Onneksi sekin oli jo varren osalta valmis. Sitten tuli ongelmaksi kantalappu. Toinen varsi ei ollutkaan samassa kohdassa kuin toinen, mutta pituutta oli saman verran. Niinpä kantalapuista tuli hieman erilaiset, mutta ajattelin sen olevan mukava pieni yksityiskohta.

Neuloessa tunsin, etten tekisi enää koskaan Baijerilaisia. En ikinä. Malli on ihana, mutta sen tekemiseen vaan menee aikaa. Ja sitten laitoin sukat jalkaan...

baijerilainen5-normal.jpgbaijerilainen3-normal.jpg

...ehkäpä sittenkin. Jossain vaiheessa. Mutta ei nyt. Täytynee antaa ensin ajan kullata muistot näiden neulomisesta. Harmi vain ettei kamerani suostu toistamaan väriä oikein. Se on oikeasti petrooli.

Puikoilla onkin sitten seuraavat polvisukat. Tällä kertaa magic looppina molemmat yhtä aikaa. Jospa se takaisi vähän nopeamman valmistumisen.