Joskus huomaa tekevänsä vain jotain tiettyjä juttuja. Nyt tuli yllättäen pipoja pari kappaletta. Ja aiemmin viikolla valmistui yksi sukkapari, ja puikoille hyppäsi heti toinen pari ja UFO-kasasta yksi pari. Sitten on pari "random" juttua työnalla - yksi odottaa nappeja. Siitä varmasti lisää pian.

Mutta niihin pääasioihin.

Työnalla on huivi, johon ostin Dropsin Karismaa sateenkaaren väreissä. Sävyt eivät kuitenkaan ihan sopineet yhteen, joten ostin uuden vihreän sävyn huiviin. Kaveri sattui näkemään tuon vanhan vihreän ja ilmaisi pitävänsä siitä. Niinpä ehdotin, että tekisin hänelle langasta vaikka pipon. Mielessä kangasteli heti yksi malli, mutta sitä piti hieman huudella FB:n Neulonta ryhmässä ennen kuin se löytyi.

kuva%201%20%281%29-normal.jpgkuva%202%20%281%29-normal.jpg

Malli on siis Tychus. Alkuperäinen oli hieman paksummilla puikoilla ja langalla neulottu, mutta muokkasin ohjetta suoraan omalle tiheydelle (jolloin silmukoita olisi pitänyt luoda 42). Isohan siitä tuli - jopa minulle, ja minulla on iso pää! ja korkeutta oli pahimmoilleen hieman liikaa, eli käännettä ei voinut tehdä. Niinpä muokkasin ohjetta enemmän mieleiseksi, ja se kannatti (Loin 36 s, tein lyhennettyjä kerroksia, kunnes jäljellä oli 20 + 2 - pienemmän pipon olisi saanut neulomalla lyhennettyjä kerroksia 18 / 16 + 2) (ohjeessa vastaavat luvut olivat siis 38 s ja 20+2) . Tykästyin tähän pipoon itsekin. Harmi vain etteivät tämän tyyppiset pipot kuitenkaan näytä niin hyvältä omassa päässäni. Lankana siis Dropsin Karisma ja 4 mm puikot. 

Ennen muuttoa silppusin pari vanhaa, lähes käyttämätöntä t-paitaa. Suunnittelin tekeväni kaikista käsityöpusseja, mutta yksi paita halusi muuttua mielummin pipoksi.

kuva%202-normal.jpg

Paita on Kuhmon kamarimusiikkijuhlilta ja tykkään tuosta varoituskolmiosta, mutta tosiaan paita oli jäänyt käyttämättä. Pipo on ommeltu kahdesta suorakulmaisesta palasta ja vuoritettu kahdella samankokoisella palalla. Helppo homma. Ehdotin jo ukolle, että voisin tehdä hänelle kypärän alle sopivan pipon vanhasta t-paidasta. Saa nähdä minkä paidan hän raaskii luovuttaa silputtavaksi...