Jokin aika sitten isosiskoni soitti hieman hädissään, ettei heillä ole kohta syntyvälle vauvalle pipoa ja tumppuja laitokselta kotiinpaluumatkalle. Eipä siitä suurta ongelmaa tullut, joten parissa päivässä oli pipo ja tumput neulottuna.

kuva%201-normal.jpg

Pipo on malliltaan ja langaltaan sama jonka neuloin kesällä ukkoni veljenpojalle. Eli siis tämä pipo (rav.). Tumput ovat sekoitus eri ohjeita. Valkoinen on reumalankaa ja puikot varressa 3.25 mm ja joustinneuleesta ylöspäin 3 mm. Ohje oli suunnilleen tämmöinen:

10 s / puikko. *3 krs o valkoisella, 1 krs o vihreällä, 4 krs n vihreällä* x 4. 1o1n -joustinta n. 1.5 cm, jonka jälkeen 2,5 cm sileää. Kavennukset joka puikon lopussa joka kerros, kunnes jäljellä 2 s / puikko. 

En sitten tiedä onko tumput hyvät käytössä tai sopivan kokoiset, mutta kyllä niiden kanssa aina laitokselta kotiin pääsee. Nyt vielä odotellaan 8. tätitettävän syntymistä!

Hiihtolomaakin tuli pidettyä. Joskaan ei sitä voinut hiihtolomaksi sanoa. Eikä talvilomaksi. Varsinaisesti lomaa minulla ei ollut, vaan sopivasti järjestäytyneitä vapaapäiviä. Piipahdimme etelän lomalla Kerava-Porvoo-Järvenpää-Helsinki - akselilla. Muutamat kaverit linkkailivat innokkaasti tätä videota, jossa neulotaan tuubihuivi puolessa tunnissa. Idea on mielestäni niin oivallinen, että pitihän sitä kokeilla vaikka en ole tuubihuivien ystävä. Pieni huhuilu Facebookissa sai ystävät innostumaan ja molemmat huivit pääsevät uusiin koteihin.

kuva%204-normal.jpg

Molemmat langat löytyivät Fiinaneuleesta Helsingistä ja ovat Schachenmayrin lankoja. Vihreämpi oli Boston ja ruskeampi Avelita, josta tuli oikein mukava neule. Kokeilin vielä myöhemmin tehdä huivin kahdella bostonin vahvuisella langalla ja seiskaveikalla. Siitä tuli varsin kiva myös. Itse tosin pidin tuosta Avelitasta eniten, sillä se on tarpeeksi "muhkea" lanka tähän tekniikkaan. Yhden kaverin kanssa pohdimme, että tekniikka voisi soveltua hyvin motoriikka-harjoitukseksi ja niille, jotka aloittelevat neulomista - helpottaisi ehkä hahmottamista.

Monia juttuja on taas kesken. Pieniä takaiskuja on tullut (reissun aikana valmistunut pipo oli liian suuri jopa minun suureen päähäni, joten ryhdyin muokkaamaan ohjetta) (Huldan takki olisi lähdössä puikolle, mutta en saa neuletiheyttä täsmäämään ja mietin vielä että nostaisinko kuitenkin vielä puikkokokoa - edellisen kokeilun puikko tosin joutui jo ajasta ikuisuuteen kun se jäi käden alle sohvalla...) (Sailan sukista loppui lanka ja vaikka ajattelin jatkaa valkoisella neulomista, on työ silti jäänyt tekemättä - muutama sentti olisi jäljellä enää!) (Pöllöpeitto nyt vaan on hidastellut kun sitä ei voi ottaa mukaan ja pitäisi aloittaa reunan virkkaus ja siihen tarvitsee ohjeen koneelta vierelle), mutta eiköhän tässä nyt jokin valmistu piakkoin. Kehräysintoakin olisi, kun keksin mihin nykyisen kehräykseni voisin hyödyntää. Vielä olisi kolmannes työstämättä. Ja ompelukonettakin pitäisi ottaa esille - makuuhuone kaipailee uusia verhoja ja muuan paita / mekko ajatus haluaisi päästä työnalle.

Kattoo ny...