Näitä pitkiä sukkia on tulossa tänä vuonna jotenkin ihan urakalla - enemmän kuin ehkä aiemmin. Baijerilaiset valmistuivat jonkin aikaa sitten ja uudet Muhun sukat pääsivät puikoille kun nämä sukat valmistuivat viime kuun loppupuolella. Jotenkin nämä sukat vaan taas kestivät ja kestivät, mutta valmistuivatkin sitten lopulta.

Idea näihin sukkiin lähti ystävältäni Sailalta, joka toivoi pitkiä sukkia. Sain hyvin vapaat kädet ja etsiskelin pidemmän aikaa jotain kivaa lankaa. Lopulta ensimmäisestä Neulojien yöstä hankin Handun Handyed - lankaa Teiden - sävyisenä. Langan mukana tuli muutama saman värinen nappi, josta se ajatus sitten lähti...

kuva%20%281%29-normal.jpgSaila3-normal.jpgSaila4-normal.jpg

Pitsi oli Modan 6/2013 lehdessä, mutta muuten tein sukat Sukkasillaan -kirjaa mukaillen eli varren pituus jaettiin kolmella ja toinen kolmasosa koostui pohjekavennuksista. Kantapää on taas ranskalainen. Mitään muuta ihmeellistä sukissa ei sitten olekaan, mutta näyttävät kyllä kivalta jalassa :) Pitsin käänteen alle neuloin 5 krs sileää ja yhden kerroksen nurjaa lähinnä kuminauhaa varten. Alkuinnostuksesta huolimatta napit taitavat jäädä laittamatta sillä tuo yläreuna näyttää ihan kivalta noin avoinaisenakin.

Sukat ovat vielä odottamassa toimitusta, mutta toivottavasti Saila tykkää :)