Kevät on kyllä taas edennyt hurjaa kyytiä. Kesäkin vähän pääsi yllättämään. Kovasti on katseet jo kesäkuussa ja tulevassa leirikesässä, vaikka kuuta onkin vielä jäljellä. Tai no, eihän sitä juurikaan enää ole. 

Perjantaina ensimmäiset luokkakaverit valmistuivat yhteisöpedagogeiksi ja pariin juhliin tuli kutsu. Molempiin oli tarkoitus tehdä jotain, mutta vain toisen ennätin. 

Laihian suuntaan lähti hevosaiheisen opparin johdosta Söpö-Poni.

kuva%204-normal.jpgkuva%203%20%282%29-normal.jpg

Ohje on Tekstiiliteollisuuden Söpö-Poni. Tämä versio on Gjestalin Maijasta 3 mm puikoilla ja koukulla. Ohje oli vähän hassu, sillä sitä piti seurata koko ajan - tein alotuksen varmaan viisi kertaa. Logiikka oli siis kaukana, etenkin kun silmukkamäärä piti pitää koko ajan samana että lisäykset / kavennukset tulivat edes jotenkin samoihin kohtiin. Hauska sinänsä, virkkauskohdista silmukkamäärät puuttuivat vaikka niitä olisi ollut mukava olla. Kavioiden silmukkamäärä ei täsmännyt mitenkään ohjeeseen, joten muokkasin viimeisen rivin *1 ks, 2 ks samaan* muotoon *3 ks, 2 ks samaan*. Vartalossa otsan korkein kohta tehtiin lyhennetyin kerroksin. Olisi pitänyt tehdä samoin kuin tiimalasikantapäässä olen oppinut, sillä otsalle jäi aika isot reijät (jotka sai onneksi neulan kanssa parsittua hieman umpeen). Vaikka en nyt ohjeesta tykännyt, niin tykkäsin silti lopputuloksesta. Toinenkin poni olisi tarkoitus ottaa puikoille eräälle toiselle heppatytölle. Ehkä jompi kumpi kummitytöistä voisi myös tykästyä tällaiseen :)

Toinen valmistujaislahja lähti tutorilleni. Alun alkaen sen ei pitänyt olla valmistujaislahja, mutta sellaiseksi se näemmä nyt muodostui. 

Tästä huivista uhkasi muodostua ikuisuusprojekti. Viime keväänä viimeisillä lähiopetustunneilla tutorini kyseli parilta tutulta olisiko joku heistä halunnut neuloa hänelle Nyan cat huivin. Huikkasin väliin, että minä teen. Hyvän tovin huivia sitten suunnittelin ja mietiskelin, kuinka sen voisi tehdä. Langaksi valikoitui Dropsin Karisma, sillä siitä löytyi varsin hyvin värejä eivätkä kerät maksaneet ihan älyttömiä. Puikoiksi valikoitui 5 mm pyöröt. Mallineule löytyi The Knitters Biblen Stitch Librarystä. Huivi on neulottu siis poikittain ja pituutta tuli n. 170 cm + kissa. Kissa onkin sitten virkattu vapaavirkkauksella. 

Ongelmitta homma ei mennyt. Olin jo melkein neulonut keltaisen raidan, kun rupesin pohtimaan värejä. Alunperin vihreänä oli vaaleampi sävy, joka ei sopinut muiden kanssa juuri yhteen. Siispä kauppaan ja etsimään toisia sävyjä. Vaihtoehtona oli ostaa uusi vihreä sävy tai purkaa ja muuttaa violetti tummemmaksi. Vihreä voitti, ja päätyi huiviin. Mallineule oli nopea tehdä, joka kerroksella tehtiin jotain. Silti neulominen meni varsin hitaasti, kun tuli taas pari muuttujaa O:) Lopulta huivi oli valmis ja aloitin kissan virkkaamisen.

Ensimmäinen versio näytti lähinnä vyötiäiseltä tai jänikseltä. Ja samalla huomasin että silmätkin ovat väärin päin. Yön yli miettimisen jälkeen purin ja tein uuden. Virkkasin kissan ympärille sinistä lähinnä tasoittamaan. Vapaasti virkattuna sitä saikin sitten purkaa muutamaan otteeseen kun silmukoita tuli liikaa.

kuva%20%282%29-normal.jpg

Mutta lopulta huivi oli valmis ja eilen se lähti etenemään kohti Vaasaa. 

kuva%202%20%282%29-normal.jpg

 

Nyt onkin sellainen olo että mitähän seuraavaksi. Moni työ on kesken, mutta tuntuu, että jotain uutta olisi kiva aloittaa. Kenties jokin kiva leirineule...

Mukavaa kesän alkua!