Värihaasteen  neljäs päivä on mustat ja valkoiset langat.

v%C3%A4ri4-normal.jpg

Siinä on seiska veikkaa, blend bamboota, erilaisia puuvillalankoja - kuten Novitan kotiväki, varmaan Nalleakin, Sandness Garnin Tovea, Rose Mohairia, Colinetten Mohair, mustasta löytynee myös Isoveljeä.

Tämä kasa on yllättävän yksitoikkoinen. Johtunee siitä, että molemmat värit ovat ikään kuin komppaamassa toisia värejä ja uuden projektin alkaessa ei ole ihan täysin varma kuinka paljon sitä yhtä lankaa on. 

Näistä langoista tuo Colinetten Mohair on varmasti mielenkiintoisin kerä - se on muuten tuo ylimmäinen pöyheä kerä. Ostin sen ensimmäisellä Tukholman reissullani ja mielessä siinsi ihana huivi. Kun sitten löysin sen ihanan mallin, tiesin heti mihin nämä mohairit menisivät. No, ostin kirjan ja suomensin mallin (myöhemmin löysin että se olisi ollut suomeksikin...) ja ryhdyin hommiin. Kun huivi oli puolessa välissä, tajusin, ettei lanka millään riittäisi niin että saisin huivista fiksun mittaisen. Niinpä lopulta purin työn ja lanka on ollut "häpeämässä" siitä lähtien. Joku yritti sitä ravelrystä minulta ostaa, mutta luopui ajatuksesta kun kerroin että se on jo kertaalleen purettu. 

Seuraavaksi esittelyssä ruskeat ja harmaat sävyt.