Tammikuussa kävin Haukiputaalla käsityökauppa Ilossa. En varsinaisesti etsinyt mitään, mutta mukaan lähti uusi värttinä ja harjoituskuiduksi harmaata alpakkaa. Hetki siinä kehräämisessä taas meni, mutta tuli vihdoin valmiiksi. Lopputulos oli taas tasaisempi ja ohuempi kuin aiemmin. Opin myös navajo-kertaamisen "on the fly". Mukava tapa tehdä lankaa, kun se tulee heti valmiiksi. Kuva on vähän nopeasti otettu, sillä kun lopulta tartuin tähän lankaan, huomasin että kuvaaminen oli jäänyt tekemättä.

alpakka3-normal.jpg

Jotenkin jo kehrätessä aloin haaveilla Wurm-piposta, johon yhdistäisin tämän langan ja Orion takista jääneen alpakan. Ensin meinasin jo luopua ajatuksesta, kun huomasin ohjeen langan paksuuden, mutta nähtyäni yhden version ohuesta langasta, päätin tarttua toimeen. Pipoa tein muuten ensimmäisessä koulutuksessani Saariselällä.

wurm2-normal.jpgwurm3-normal.jpg

Ohjeena siis Wurm (suomenkielinen ohje), 3 mm puikot. Silmukoita tein ohjeen isoimman koon mukaisesti ja lisäsin vielä muutaman ylimääräisen, eli 115 silmukkaa. Lopputulos oli tähän jättipäähän aika täydellinen :D Oma lankani oli varsin hauska neuloa. Kaksikertaiseen reunaan tuli langan pehmein osa ja loppuosa oli vähän tiukkakierteisempää ja sitä myöten vähän tiiviimpää. Neulontajälki on hauskasti paikoin harvaa, paikoin sopivan tiivistä. Pipo pääsi heti käyttöön. Tykkään <3

 

PS: Samaisessa koulutuksessa, jossa tätä pipoa ahkerasti neuloin, tuli tehtyä myös jotain uutta. Poronsarvikäsitöitä.

kuva%201-normal.jpg