Toisaalta olen jo ihan joulufiiliksissä. Toisaalta taas tuntuu, että mitään fiilistä ei ole. Huomasin eilen, että tietyltä osin joulun odotus on muuttunut kun minulla ei ole erillistä joulukalenteriakaan. Pohdin pitkään jämälankasukkakalenteriin osallistumista, mutta tuntuu ettei ollut sopivan paksuisia lankoja siihen. Jospa se olisi taas ensi vuonna. Jos ei muuten, niin voihan sitä kaivaa vanhat kalenterit esille.

Joulu on hankalaa aikaa blogin kannalta. Monia juttuja olisi mielessä ja työn alla, mutta en ole varma voisiko niitä vielä täällä julkaista. Toisaalta osa lahjoista on vielä niin kesken ettei niistä ole edes näytettävää.

Olen tässä viime aikoina ommellut jonkun verran.

Hankimme jonkin aikaa sitten uuden lipaston keittiöön. Lipaston alaosassa on laatikoita, joissa on meidän kierrätyskeskuksemme. Laatikot ovat jotain kaislaa, joten niitä on hieman hankala kuljettaa roskakatokseen. Siksi ompelin kolmeen laatikkoon paksummasta pöytäliinakankaasta pussit. 

kuva%20%282%29.jpg

Kankaat ovat eräältä ystävältäni, joka oli joskus työskennellyt firmassa, jossa tehtiin pöytäliinoja. Osa palasista oli isompia kuin toiset, joten ompelin suikaleita yhteen. Valkoinen kangas oli tarpeeksi pitkinä kappaleina että sain siitä pohjan ja reunat yhtenäisenä. Ompelin saumat saumurilla, mutta vahvistin saumat vielä ompelukoneella. Pussit eivät ole olleet käytössä vielä kovin kauaa, mutta ainakin ne ovat jo osoittautuneet näppäriksi.

Ostin töihin uuden cd-soittimen ja sen mukana tuli tietenkin kaukosäädin. Työssä jossa soitinta kuljetetaan paljon paikasta toiseen, kaukosäädin olisi ensimmäisenä katoavien listalla. Siispä tein pienen pussukan soittimelle.

kuva%201%20%283%29.jpgkuva%202%20%284%29.jpg

Tähän ei ollut mitään kummempaa ohjetta, mutta sain ommeltua vuorin samanaikaisesti päällisen kanssa. Siitä tuli aika kiva. Ainoa vain että tuo tarranauha on liimallista, eikä se tahdo pysyä kankaassa kiinni ollenkaan. Joku nappisysteemi olisi ollut parempi...

Samanaikaisesti tämän pussukan kanssa valmistui myös tämä pussukka.

kuva%203%20%282%29.jpg

Tämän pussukan ohje ja inspiraatio on täältä. Päällisen kangas on erään ystäväni äidin varastoista vuosia vuosia sitten saatu. Se on varsin vanha kangas, koska se on pehmeää kuin mikä. Tässä pussissa on tosiaan samat kankaat kuin tuossa cd-soittimen pussissa, mutta toisinpäin. Mukava malli ommella tuo pussi ja helppo tehdä. Voisi tehdä toisenkin... :)

Seuraavaksi voisin ehkä esitellä jotain jouluisempaa... :)

Mukavaa joulunodotusta!