Tykästyin aikalailla heti Adelheidn Huldan takkiin, kun se silloin muutama vuosi sitten tuli. Ja tavoilleni uskollisena pyörittelin asiaa pari vuotta mielessäni ennen kuin hankin itselleni langat ja ryhdyin hommiin. Näissä isommissa neuleissa kun aina tahtoo taka-alalla piillä pieni pelko siitä, että onkohan se malli nyt sittenkään tälle vartalolle sopiva. Lopulta totesin että on se.

huldan1.jpg

Sitten piti valita se lanka. Halusin takista sellaisen, jonka kanssa ei nyt täydellisesti paahtuisi sisätiloissa. Haaveilin kevyestä kesä/kevät takista ja lopulta Ylivieskasta löysin Sandnes Garnin Mini Duettia (55% puuvillaa, 45% merinoa). Väriksi valikoitui luonnonvalkoinen, ajatuksena että passaa sitten mustien ja värillistenkin paitojen kaverina - farkuista puhumattakaan.

huldan5.jpg

Siispä tuumasta toimeen. Ongelmaksi tosin muodostui mallitilkku. En saanut tiheyttä passaamaan ohjeen tiheyteen. Lopulta löysin sopivat puikot - 5 mm puikot toivat suht. saman tiheyden (alkuperäisessä 3 mm, mikä olisi tuolle langallekin se sopiva). Kooksi valitsin M/L, ettei tulisi liian isoa. Itse neulonta eteni lopulta varsin jouheasti, vaikka se vähän tyssäsi joulun alla. Epätoivokin meinasi tulla kun mittaustulokset näyttivät joka kerta eri tuloksen. Lankaa meni lopulta n. 8,5 kerää (430 g).

huldan4.jpg

No, lopputulos on vähän kahtiajakoinen. Malli on hyvä, tykkään ja se on juuri sellainen kuin ajattelinkin. Huonoa tosin se, että tiheys ei sitten tainnut siltikään olla oikea sillä tuo koko oli sittenkin liian iso. Takki melkein viistää maata ja raglankavennukset tulevat miten sattuu. Hihatkin ovat liian pitkät. Takki ei ikäänkuin istu. Mutta tykkään siitä silti. Tai no, en tiedä. Takki pitäisi heittää pesuunkin, sillä siitä lähtee ihan hirveästi nukkaa. Paita ja housut ovat ihan valkoisena takin nukasta. Pelottaa vain että pesu tekee takista vielä isomman. Olisikohan mahdollista toivoa, että se ennemminkin tiivistyisi hieman....?