Neuloin lukioaikana Muhun sukat Suuri Käsityökerho 11/1991 ohjeella Novitan Nallesta ja Woolista. Muistan kuinka kävin etsimässä sopivia värisävyjä paikallisesta pienestä lankakaupasta. Lankakaupan myyjä oli vähän nyrpeä vanhempi nainen ja pyörin kaupassa ties kuinka kauan miettien kuinka lankoja ostaisin. Nallen sävyistä kun puuttui muutama eivätkä Woolin sävyt olleet ihan sitä mitä haettiin. Otin ne silti ja neuloin sukat.

59480_medium.jpg

Sukat olivat hitusen isot. Ne ylsivät polvien yli eivätkä ne pysyneet jalassa ollenkaan. Ompelin kuminauhaa yläreunaan, mutta eipä se auttanut. Jalkaterätkin näyttivät lähinnä piispan hiipoilta kun kirjoneule hieman kiristi isoja teriä pienemmiksi. Käytin sukkia lähinnä telttaleireillä ja laskettelureissuilla, ja lopulta kyllästyin siihen, että näin kauniit sukat lojuvat kaapissa käyttämättömänä. Niinpä päätin purkaa sukat ja neuloa ne uudestaan.

Muokkailin hieman kuvioiden järjestystä ja pohdiskelin kavennukset uusiksi. Ostin myös uusia sävyjä ja jätin Woolit pois. Purettu lanka on hauskasti hieman erilaista kuin uusi Nalle, ja valkoisessa langassa näkyy käytön tummuminen. Tämä taas näkyy uusissa sukissa hauskasti hieman raidoittuvana valkoisena.

Lankana siis Novitan Nalle uusia (pinkki, keltainen, violetti) ja vanhoja sävyjä, puikot 2,5 mm. Neuloin nämä magic looppina ylhäältä alas (oli muuten paikoin hitusen sekaiset langat, kun työssä oli paikoin 3 väriä / sukka).

muhu5.jpgmuhu4.jpgmuhu1.jpg

Vähän harmittaa, että varret jäivät ihan hieman liian lyhyeksi - pari senttiä olisi voinut olla pidemmät. Mutta muutoin olen kovin tyytyväinen tähän uusintaan! Ja voin kertoa, että tällä hetkellä kirjoneuleen hinku on valtaisa. Sen tulette tässä kevään aikana varmasti huomaamaan :D