Melkein kaksi kuukautta sitten eräs ystävä joutui pitkäksi aikaa sairaalaan. Reissu on tuonut hänet täysin uuden elämän eteen, jonka kanssa totutteluun menee varmasti aikaa. Kävimme ukon kanssa jo ilahduttamassa häntä ystävänpäivän aikoihin Rocky Road-  herkuilla, mutta mielessä oli jo silloin muutakin. Sukat, joilla voisi kertoa siitä että mustat päivät ovat takana päin.

Ajattelin heti kirjoneulesukkia ja ryhdyin niitä suunnittelemaan. Löysin kuitenkin Sukupolvien silmukat - kirjasta hyvän mallin Puhemiehen lapasista. Syntyivät siis Puhemiehen sukat. Nimihän on mitä parhain, kun kyseessä on pastori eli todellinen puhemies. Langoiksi valikoin laatikoista löytyviä erinäisiä jämiä: Dropsin Karismaa, Novitan Jussia ja seiskaveikkaa. Miehen sukan 56 silmukkaa sai suht. näppärästi suhteutettua ohjeen 60 silmukkaan 4 mm puikoilla. 

 

v%C3%A4his1.jpgv%C3%A4his2.jpg

Vietyäni sukat hieman harmittelin sitä, että tein tuosta toisesta sukan. Tuubi olisi ollut ehkä monikäyttöisempi, mutta lämmittäähän se näinkin. Kovasti on jo ystävä toipunut ja kotiinpaluu päiväkin on jo tiedossa - sekä kuvat Facebookissa kävelyharjoituksista. Elämä taitaa kuitenkin voittaa :)