Joskus vaan joku projekti venähtää. Omalla kohdallani kyllästyminen hoitaa pois osan töistä, joskus se on epätoivo siitä, ettei työstä ole tulossa sellainen kuin tahtoo. Nämä työt sitten yleensä jäävät sohvalle/lankakoriin häpeämään ja odottamaan parempia päiviä ja uusia inspiraatioita. Joiden töiden kohdalla iskee epätoivo myös siitä, etteivät ne vaan valmistu koskaan (josta hyvänä esimerkkinä ryijy, jota innostun tekemään noin kerran vuodessa - vuodesta 2003 lähtien...). Viime aikoina olen myös purkanut useita töitä, monet eivät ole olleet edes kovin pitkään tauolla kun ne ovat saaneet purkutuomion ajatuksella "tuota en jaksa enää katsella". 

IMG_0079.jpg

Tästä syystä on suorastaan ihme, että nämä sukat eivät ole joutuneet purku-uhan alle: olen aloittanut nämä 4 vuotta (!!!!) sitten samoihin aikoihin kun lähdin Ylivieskaan opiskelemaan. Sain langan muistaakseni jämäkuusta palkinnoksi kauneimmasta jämäilystä sukista (josta en jostain syystä koskaan maininnut blogissa, vaikka ylpeä äänetysvoitosta olinkin...). Lanka on Lai-lai-lai-yarnzin Shell Sock, väri ruusunmarja. Lanka on omalta osaltani ensimmäinen vähän erikoisempi sisältöinen: villaa, soijasilkkiä ja puuvillaa. Tuo soijasilkki on uusi tuttavuus. Lanka on kovin puuvillamainen, mutta siinä on kuitenkin villan keveys. 

IMG_0082.jpgIMG_0083.jpg

Vähän oli unohtunut neljässä vuodessa mallineule, 2 mm puikotkin oli lainattu muihin töihin ja sukat olivat vielä kaiken lisäksi eri kohdissa menossa. Eipä siinä sitten auttanut, kuin selvittää mallineule uudelleen. Jatkoin sukat samaan kohtaan ja siirryin magic looppiin - seuraava onglma olikin sitten siinä että kuviot eivät menneet ihan yksiin. Koko sukissa on varmaan jokaisen palmikon välissä eri määrä kavennuksia :D Mallin otin jostain kirjasta, kun halusin yhdistää sukkiin pitsiä ja palmikkoa. Alkuperäisessä nuo palmikonkierrot tulivat vähän eri kohtiin paneeleissa, mutta jostain syystä tein ne samoihin kohtiin. Monen asian olisi siis voinut tehdä toisin, mutta lopputulos on ihan nätti. Ainoa vain että väri ei ole lainkaan oma, joten etsiskelen sukille uutta kotia.

Mutta nyt kun sain tämän yhden pitkäaikaisen projektin päätökseen, niin voisin ottaa sen ryijynkin taas työnalle ennen kesähelteitä.