Savonlinnan opiskelujen tuliaisena toin takaisin kotipaikkakunnalle kaksi kasvia: Jukan (yuccapalmu) ja Juorun. Molemmat ovat saaneet osansa muuttojen rankkuudesta, mutta selvinneet silti oikein hienosti nyt jo kolmessa muutossa. Jukan latva piti parturoida kun se kävi kimppuun imuroidessani sen vieressä. Kovasti oli kieroon kasvanut reppana... Nyt Jukalla on lapsikin, joka kasvaa iloisesti sen varressa. En ole hennonnut sitä poistaa.

Juoru sen sijaan joutui uudessa kodissamme (eli jo reilun vuoden köh köh) vähän liian pimeään paikkaan ja haaveilin jo edellisen muuton yhteydessä nostaa juoru kunniapaikalle ikkunan ääreen amppeliin. No, eihän se tietenkään kovin nopeasti sujunut, mutta nyt erään vapaapäivän kunniaksi tartuin pariin jämätrikookuteeseen ja tein juorulle amppelin.

IMG_0116.jpgIMG_0118.jpgIMG_0115.jpg

Ideakuvia etsiskelin Pinterestistä. Muutaman idean pinnasin suoraan omalle taululle. Lopputulos on kuitenkin omaa designia. Käytin siis kahta trikookudetta, molempia taisi tulla jotain 2,5 m ja yhteensä 4 valkoista ja 8 sinistä. Lähdin liikkeelle ruukun pohjasta, jonne tein solmun ja pätkän munkinnyöriä. Siitä sitten kaksoistasosolmuja ja normaaleja solmuja. Helmet sain pujotettua paikoilleen kun teippasin kuteen pään teipillä teräväksi. Amppelin päähän laitoin muovirenkaan, jota olin pantannut jo vuosikaudet jotain projektia varten. Tähän se sopi siis kuin nenä päähän. Kaupasta vielä sattui löytymään amppelipidike, niin saatiin juoru vihdoin ansaitsemalleen paikalleen. Ja näyttäisi siltä että viihtyy uudella paikallaan.