Kovin on kesäfiilis kadoksissa, ja siinä samassa vähän käsityöfiiliskin. Muutamia töitä on valmistunut, mutta kovin, kovin hitaasti. Ja samalla kun työt ovat edenneet hitaasti, on jotenkin ollut ideaton olo. Siis tiedättehän, olo että ei tee mieli tehdä töitä eteenpäin kun ei tiedä mitä tekisi seuraavaksi. Jotenkin olen sitten pyörinyt lankakaupoissa ja etsinyt inspiraatiota. Inspiraatiota on ollut lähinnä muuhun kuin neulontaan (mikä ei itsessään tietty ole edes paha juttu, mutta näkyy blogissakin heti hiljentyneenä julkaisutahtina kun isot työt eivät valmistu).

Jotenkin ajattelin, että kesän leireillä olisi aika neuloa. Hieman oli, mutta ei niin paljon kuin olisi ehkä toivonut. Tässä nyt kuitenkin tämän kesän rippikoulutyöt: näitä tuli tehtyä yhden päiväleirin ja kahden rippileirin aikana.

Kesäkuun alussa havahduin ystävän valmistujaisjuhliin, joita vietettiin juhannuksena. Ystävä oli vihjannut tummista kirjoneulesukista ja mielessäni alkoivat kangastella Sukupolvien silmukat ja Laulujuhlille Sortavalaan - malli. En kuitenkaan alkuun hoksannut ottaa kuin kuvan mallikerroista, joten lähdin etenemään sovellettuna polvisukkia. Kovin laskeskelin mallikertoja ja mietin silmukkamääriä, kunnes myöhemmin huomasin huomautuksen kirjassa: ei se ole niin justiinsa niiden mallikertojen tasaamisen kanssa. Tämä ehkä lopulta näkyi sukkien loppuvaiheessa :D tämmöiset niistä sitten tuli.

IMG_2037.jpgIMG_2038.jpgIMG_2040.jpg

Lankana TeeTee Pallas ja Novitan nallen eri sävyt, puikot 2,5 mm. Magic looppina molemmat yhtä aikaa nämä menikin. Vähän tiukille meni lopetus, kun päättelin sukat vasta juhlapaikalla. Onneksi kuvausmiljöö oli mitä parhain :)

Heti perään neuloinkin ystävän tyttärelle samantyyliset sukat, valkoisena lankana Maijaa (sekä luonnon- että vitivalkoisena) ja kirjavana TeeTeen pallas.

IMG_2133.jpg

Kivat raidat tuli, vaikka olisivat ehkä toimineet paremmin hieman isommassa sukassa. Sain viimeisteltyä nämä sukat vasta leirin jälkeen vaikka tuntui ettei näissä oikeasti olisi mennyt niinkään monta päivää kuin niissä meni...

Sama koskee myös viimeisen leirin työtä, joksi valikoitui virkkuutyö. Kirjovirkkaus tuntuu kivalta ajatukselta, joten lähdin ajatusta jatkamaan. Ja niin syntyi työpuhelimen kotelo. Tällä leirillä piti istuskella useasti rannalla vahtimassa veneilijöitä. Kelikin oli ihan hyvä koko leirin - vettä satoi vain yhtenä päivänä! Isosten iltaohjelman aikana tuli myös neulottua ja kehrättyäkin, mutta valmista ei tullut...

IMG_2105.jpgIMG_2111.jpgIMG_2132.jpg

Uusi työpuhelin saapui sopivasti leirien välissä ja hoksasin yhteistoimiston pöydällä olleen laatikon vasta paria päivää ennen leiriä (eihän sitä nyt aina muista tarkistaa outojen laatikkojen vastaanottajan nimiä...). Lankoja sekalainen joukko Nallea ja koukkuna taisi olla 3,5 mm. Siitäpä tuli ihan kiva :)

Nyt viettelen ensimmäistä osaa olemattomasta kesälomastani. Käsitöiden merkeissä on viikko mennyt, mutta niistä lisää vähän myöhemmin :)