kun edellinen kukkapeitto valmistui, ajattelin heti tehdä perään toisen. Tosin hieman muunneltuna. 

image.jpg

Langaksi valitsin tällä kertaa Dropsin Karisman ja puikoiksi 5 mm ja 5.5 mm. Reunusta tein hieman kapeammaksi ja aloitin suoraan pyörönä (viimeksi aloitin tasan ja siirryin myöhemmin pyöröksi). Silmukkamäärää vähensin jonkin verran ja vieläkin kapeammaksi olisi voinut laittaa. Neliöä ei tästä taas saanut millään.

image.jpg

Huomasin jo alussa, että olin unohtanut lisätä muutaman ylimääräisen silmukan. Ajattelin lisätä muutaman kerroksen steekki reunaan, mutta se ei lopulta näyttänyt hyvältä. Tällä kertaa reunan ainaoikea näytti jo paremmalta, sillä poimin silmukoita periaatteella "2 normaalisti, yksi silmukka väliin". 

image.jpg

Sitten tuli ongelmaksi steekki reuna. Sehän kääntyy kivasti työn alle, mutta menin tekemään sen reunan ruskealla langalla (noku ohje sanoi että helpompi tehä se steekkaus kun lanka on toisen väristä eikä se näy toiselle puolelle...) ja sehän näkyi rumasti molemmin puolin. Päätin sitten tehdä erilliset kappaleet steekkireunan piilottamiseksi. Harmillisesti keksin vasta toisen reunan kohdalla, että virkkauksen voisi tehdä ilman ketjusilmukkaketjua. Kyse on siis foundation (double) stitch -nimisestä tekniikasta, joka on aika nerokas tapa tehdä. Minulla ainakin ketjusilmukkaketju aina vähän kiristää ja se näkyy työn leveydessä, mutta tällä tekniikalla reuna joustaa. Näillä kuvilla tein pylväsketjua, mutta tekniikka toimii myös kiinteillä silmukoilla.

image.jpg

Mutta tuli siitä aika kiva taas. Voisin tosin taas vaihtaa mallia ja vähän houkuttelisi tarttua taas koukkuun. Tämä lähtee näillä näkymin joulukuulla uuteen osoitteeseen :)