Käsityöblogeissa on taas pyörinyt Liebster award- tunnustuksia, ja minäkin sain sellaisen! Kiitokset siitä menee Kutomakoneelle Näperteijän päiväkirjaan.


Edit. Sain toisenkin tunnustuksen! Kiitokset Kuovan kaavalle :) Hänen antamansa kysymykset ovat tuossa alempana :)

liebsteraward1.jpg

Ohjeet:
1. Kiitä tunnustuksen antanutta bloggaajaa ja laita linkki hänen blogiinsa. 
2. Vastaa sinut nimenneen bloggaajan 11 kysymykseen. 
3. Nimeä ja linkitä 11 Liebster Award -tunnustuksen saavaa blogia, joilla on alle 200 lukijaa. 
4. Keksi 11 uutta kysymystä valitsemillesi blogeille.

Tässäpä siis Kutomakoneen antamat kysymykset1. Miksi olet alunperin perustanut blogin?
Kyllä tämä syntyi alunperinkin halusta laittaa omat työt jonnekin talteen. Ja vuonna 2006 blogit olivat uutta ja hienoa, niin olin jo aiemmin perustanut päiväkirjatyyppisen ajatusblogin ja sen jälkeen tämän :)

2. Minkä aiheen ympäriltä eniten etsit uusia blogeja?
Nykyään huomaan etsiväni ruoka ja leivontablogeja. Käsityöblogejakin koetan aina etsiskellä, mutta nykyään harvemmin tunnun löytävän. Onneksi on Facebookin Käsityöblogit - ryhmä, jonka kautta olen löytänyt monia uusia käsityöblogejakin :)

3. Mikä on ollut lempparikäsityösi tänä kesänä?
Ehkä nyt työn alla olevat virolaishenkiset kirjoneulelapaset. Ennen noiden lapasten aloittamista, tunsin että koko neuleinto on kadoksissa ja kesälomareissua varten koetin pienellä pakolla kehittää jotain - ja lopulta tuntuu että voisin vain neuloa nyt niitä lapasia, vaikka nyt pitäisi keskittyä muutamiin vauvaneuleisiin kun niitä taas lähipiiriin on syntymässä :D Myös kehrääminen on ollut lempparikäsityönä tänä kesänä.

4. Suosikkiherkkusi?
Olen aikamoinen herkkusuu ja sokerihiiri, mutta koetan kovasti päästä siitä irti. Eilen tein kavereiden kanssa amerikkalaisia pannareita kanelikierteellä ja ne ovat kyllä tämän viikonlopun suosikit :P Kaikenlaiset suklaaherkut ovat aina olleet suosikkeja - kaupasta usein lähtee pikkuherkuksi Kismet tai fazerin suklaapatukka.

5. Teetkö asian kerrallaan, vai onko aina monta rautaa tulessa?
Todellakin monta rautaa tulessa. Siivotessakin säntäilen paikasta toiseen, kun palautan tavaroita paikalleen ja siivoan sieltä täältä :D

6. Millainen on kaunein näkemäsi maisema?
Oijoi. Monia kauneita maisemia on tullut nähtyä, mutta ehkä lapsuudenkotini järvenranta tänä juhannuksena oli jotain mihin aina unissani palaan.

7. Kesä, syksy, talvi vai kevät? Milloin olet parhaimmillasi?
Talvellä. Rakastan lunta ja pakkasta, pimeydestä puhumattakaan!

8. Karsein tekemäsi käsityö?! :D
Näitä on kyllä tullut monia! :D Onteloneuleinen pannulappu meni karseaksi kun sen huovutti (voi myös johtua langasta, mutta se kyllä lensi roskiin...). Joskus tein miehellä Linux-huivin ja pipon ja ne olivat kyllä aika karseita, koska valitsemani värit olivat liian lähellä toisiaan ja tein tyhmiä ratkaisuja molemmissa.

9. Turhin opettelemasi taito?
En usko turhiin taitoihin - uskon että jokaisesta taidosta on hyötyä silloin kun sitä vähiten odottaa :D Olen perusluonteeltani helposti innnostuvaa ja kiinnostuvaa sorttia, joten opettelen mieluusti uusia taitoja ja asioita kun ne kiinnostavat - tarvitsin sitä tai en :D

10. Minkä hyvän teon teit viimeksi?
Lupauduin auttamaan työkaveria tiukassa tilanteessa, vaikka työ kuuluisi toiselle, joka on lomalla.

11. Mitä nyt on puikoilla/koukulla/ylipäätään kesken?
Peitto kaverin vauvalle, ne virolaistyyppiset lapaset, pari tiskirättiä, kännykkäpussi kaverille, kaksi kehruutyötäSitten Kuovan Kaavan kysymykset!

1. Mitä käsitöitä teet eniten?
Lankatöitä - neulontaa nyt erityisesti tulee tehtyä :)

2. Teetkö käsitöitä, jos on vieraita kylässä?
Teen! Ystävät ja tuttavat ovat jo tottuneet ajatukseen :)

3. Mihin aikaan päivästä teet käsitöitä?
Illalla yleensä. Jos kokouksia, niin sitten tulee päivälläkin.

4. Vaihtuuko käsityöprojektisi vuodenaikojen mukaan?
Ei ihan hirveästi. Tietysti tulee kesän lähestyessä tehtyä enemmän kesää ajatellen, mutta sukat neulon kesähelteelläkin.

5. Mistä olet innostunut tällä hetkellä?
Sukista. Hirveästi tulee kaikkea sukkajuttuja nyt. Lisäksi on huomattavissa alkavaa tilkkutyöinnostusta :P

6. Miten lähipiirisi suhtautuu käsityöharrastukseesi?
Ovat jo tottuneet eivätkä enää vinoile. Joku saattaa huomauttaa, jos en tee mitään :D Mies saattaa joskus tahallaan ärsyttää ja sanoa että kudon sukkaa (mää neulon sukkaa ja kudon mattoa) :D

7. Mitä harrastat käsitöiden lisäksi?
Liikuntaa koetan harrastella - zumba ja bodybalance ovat suosikkini. Lisäksi pelaan lautapelejä ystävien kanssa ja maalaan warhammer miniatyyrejä. Niillä tulee myös pelattua silloin tällöin.  Leffojakin tulee katsottua, mutta siinä sivussa voi hyvin harrastaa käsitöitäkin ;)

8. Teetkö käsitöitä vai lähdetkö mieluummin baariin perjantai-/lauantai-iltana?
Mää otan käsityöt mukaan baariin :D Tykkään siis lähinnä käydä istuskelemassa jossain pienemmässä baarissa, en niinkään tanssimassa. Jos siis joku kysyisi tanssimaan, niin jäisin mielummin kotiin tekemään käsitöitä.

9. Oletko käynyt käsityöaiheisilla kansalaisopiston kursseilla tai onko sinulla alan koulutusta?
Mulla on käsityönopettajan koulutus.

10. Kuunteletko musiikkia tai katsotko telkkaria käsitöitä tehdessäsi?
Telkkaria katson :)

11. Mitä tykkäät katsoa telkkarista?
Sarjoja, dokumentteja. Valitsen yleensä käsityönkin ohjelman mukaan - kevyempien sarjojen kanssa voi tehdä haastavampiakin juttuja.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että lähes kaikissa blogeissa on jo tämmöinen tunnustus, joten jätän tän tähän.