Kaikki alkoi converse-sukista. Seurakuntamme  lähetyssihteeri haastoi minut neulomaan sukat lähetystyön myyntipöytään OuluGospeliin. Suunnittelin neulovani useammat, mutta yhdet ehdin tekemään.

IMG_2357.jpg

Seiska veikasta ja 3.5 mm puikoilla ihan perussukat koossa 38. Nappasin sitten vielä ideaa nauhoihin ja nauhakujiin Rea Järvenpään reaverse-tossuista. En tiedä saatiinko sukat myytyä, mutta sitten kun menevät niin hyvään tarkoitukseen ainakin.

Tästä päästiin sitten niihin Reavese-tossuihin, kun eräs tuttava pyysi perheelleen tossuja.

IMG_2396.jpgIMG_2398.jpg

Tossukoita oli varsin mukava tehdä, vaikka tympäännyn nopeasti samanlaisiin juttuihin. Erityisesti kengännauhat olivat haastavat, kun piti tehdä niin pitkät pätkät :D Tossujen pohjalliset olivat haastavat, sillä en saanut niistä sopivan kokoisia ohjeella. Muuntelin pohjia lähinnä muuttamalla silmukoita pienemmäksi ja niistä tulikin hyvät. Erityisesti olen tyytyväinen noihin lapsen sukkiin, vaikka en yhtään tiedä ovatko ne sopivat. Varmasti jossain vaiheessa. Näissäkin lankana se seiska veikka, puikot 4 mm ja 3.5 mm koukku.

Hetken mietin etten enää tee lisää tossukoita. Heti piti sanansa syödä, sillä ajattelin tehdä sukat vielä kummitytölle jouluksi. Pinkkinä tosin tällä kertaa.

Joulukalenterisukatkin ovat hyvässä vauhdissa.

IMG_2406.jpg