Joulu tuli ja meni. Oli kovin kiireinen jouluviikko, kun en ehtinyt edes blogia päivittää joulun toivotuksiin. Moni muukin homma jäi tekemättä, mutta olihan se mukavaa lopulta päästä joululomalle jouluyönä.

Vaikka hommaa tuntui olevan, sain silti pysyttyä aika hyvin mukana jämälankasukkajoulukalenterissa. Tapanina viimeistelin raidat ja eilen päättelin langat. Niitä tulikin mukavan vähän, kun käytin Missä neuloimme kerran - blogin sukkaohjetta ja siinä ollutta langan päättelyä neuloessa. Näppärää, vaikka välillä mietin tulisiko päättelyistä liian paksuja kohtia sukkiin (Ei tuntunut ainakaan näin alkuun olevan).

IMG_2473%281%29.jpg

Näistä tuli aika hauskat. Tosin tuntui että tuosta vasemman puolimmaisesta B-sukasta tuli kivempi, mutta yhdessä ne näyttävät aika kivalta. Kerrotaanpa nyt hieman noista raidoista.

IMG_2475.jpg

A-sukka alhaalta ylös

- Ensimmäinen raita tuli väriympyrästä ja kellonajasta. Neuloin raidan joskus klo 13 aikaan. Lankana Gjestal Maija

- Seuraava raita tuli Ravelryyn liittymisvuoden mukaan. Olen liittynyt Ravelryyn 2009. Lankana Novitan Nalle

- Vihreä raita on inspiraatiota suosikki hyväntekeväisyysjärjestön mukaan. Suosikkini on Kirkon ulkomaanapu. Lankana Novitan Nalle. Lisäksi koetin vähän silmukoida kuviota selvemmäksi.

- 8.12. raita valittiin Sibeliuksen syntymäpäivän kunniaksi hänen sävellyksensä perusteella. Valitsin D-duurin, sillä pidän itsekin sävellettäessä D-duurista. Ja Sibelius näki tuon D-duurin keltaisena, niin keltaisia nuotteja. Novitan Nallea ja Woolia tuli tähän raitaan.

- Seuraavaksi oli vuorossa riimuja. Tein oman nimeni, joskin huomasin raidan tehtyäni että menivät väärin päin. Olisi pitänyt neuloa riimut peilikuvana. Hups. Lankana Dropsin Baby Alpaca Silk.

- Punainen raita tuli lauantain lottoarvonnasta. Ymmärsin tehtävän ehkä omalla tavallani, mutta valitsin 6 kerää, joille jaoin loton numerot 1-6, 7-12, 13-18, 19-24, 25-30 ja 31 -. Vaihtelin lankakeriä muutaman kerran ennen arvontaa. Ensimmäisen numeron perusteella valitsin langan. Alkuun valittu lanka ei kuitenkaan sopinut, joten vaihdoin langan alunperin paikalla olleen langan. Lankana Viking Baby ull.

- Kantapään kohdalle tuli raita teekuppini väristä. Lankana Sandnes Garnin Sisu

- Seuraava väri tuli silmieni väristä. Sinistä Novitan Nallea

- Seuraava väri valikoitui asuinkaupunkini asukasmäärän mukaan. Oulussa on hitusen alle 200 000 asukasta. Lankana Novitan Nalle, joka on itse värjätty muistaakseni kanervan varsilla.

- 20.12. etsittiin inspiraatiota päivän wikipedia-artikkelista. Inspiroituin Sacagawea - intiaaninaisesta. Hänen nimensä on käännetty lintunaiseksi ja hänen mukaansa on nimetty joki Yhdysvalloissa. Siksi sinisiä lintuja Regian Hand-dye effectillä.

- Seuraavaksi inspiroiduttiin puhelimen taustakuvasta. Omassani on tähtitaivas, ja langaksi valikoitui Handun perussukkalanka blingillä.

- Viimeinen raita tuli kauneimmista kuusen koristeista. Meillä on ollut kuusi sisällä kerran - 5 vuotta sitten. Sen jälkeen meillä ei ole ollut tilaa kuuselle, mutta nostan silti osan koristeista esille. Kauneimpia ovat mielestäni Ikeasta ostetut isot kuusen pallot ja niistä hopeiset kirkkaat ja himmeät. Toki myös syvän siniset ovat nättejä, mutta minulla ei oikein ollut sopivaa lankaa. Lankana näissä hopeisissa itse kehrätty Alpakka ja harmaa teetee Pallas.

IMG_2474.jpg

- Ensimmäinen raita valikoitui omasta syntymäpäivästä tehdyn heksadesimaalin mukaan. Omani oli lappapuuron punainen. Siis vatkatun marjapuuron. Samaan syssyyn tuli kuvio oman syntymäpäivän mukaan binäärilukuna. Lankana Novitan Nalle

- Seuraava raita oli vaatteiden sekoituksen väri. Eipä ollut paljon sekoittamista, sillä neulomishetkellä oli vain mustaa yllä. Langasta en ole edes varma mitä se oli.

- Itsenäisyyspäivän raita valittiin linnanjuhlissa ensimmäisenä nähdyn naisen puvusta. Näin ensimmäisenä Jenni Haukion puvun, joten langaksi valikoitui Gjestalin Maija.

- Seuraavaksi neulottiin raita päivän lämpötilan mukaan. Nollassahan tuo taisi olla. Lankana Sandnes Garnin Sisu.

- Yksi hauskimmista raidoista oli suosikkipelistä /-peleistä. Valitsen yleensä aina sinisest nappulat Carcassonnessa, Catanissa, Galaxy Trackerissä ja Dungeon Lordissa. Lankana Regia Hand-dye Effect

- Seuraava raita tuli veriryhmän mukaan. Veriryhmäni on B, joten lankana sininen Handun perussukkalanka blingillä.

- Kantapään kohdalle tuli unelmamatkakohteeni, joka on tällä hetkellä Kanada. Lankana Baby Alpaca Silk.

- Seuraavaksi valittiin väri lapsuuden suosikkikirjan mukaan. Ainakin yksi suosikeista oli Hanhiemon iloinen lipas. Langaksi valikoitui kirjan kannen metsä Novita Nalle Taika.

- Seuraavaksi tuli väri syntymäpäivän viikonpäivän mukaan. Lauantai tuotti violetin värin ja lankana MokkaSukka Herra Kanerva.

- 19.12. piti kurkata lompakkoon  ja ottaa väri ensimmäisestä (seteli)rahasta mitä sieltä löytää. Muistelin siellä olevan 50€ setelin, joten neuloin sen. Lankana Gjestalin Maija.

- Seuraavaksi piti tehdä testi Beatrix Potterin hahmoista. Testin mukaan olen kuin Jemina Ankka, joten valitsin hahmoksi ankan ja värin Jemina Ankan manttelista, joka oli pinkki. Lankana Novitan Nalle

- Viimeinen raita tehtiin mosaiikkineulegeneraattorilla. Väriksi valikoitui onnenpyörästä violetti. Lankana Novitan Nalle.

 

IMG_2480.jpg

Tässäpä ne nyt sitten vielä jaloissa. Teräosasta tuli hieman liian pitkä ja kantapää ei istu kunnolla. Ensi vuonna (kyllä, aion osallistua jos vaan sellainen tulee!) teen varmaan toisenlaisen kantapään. Mutta vaikka alkuun tosiaan tykkäsin enemmän B-sukasta, näyttävät ne yhdessä oikein kivoilta. Niin, ja pohjavärinä oli Dropsin Fabel.

Jämälankoja jäi sen verran että niistä voisi tehdä useammatkin sukat. Ehkäpä (taas) lupaan käyttää ensi vuonna enemmän omista varastoista jo löytyviä lankoja. Katsotaan.