Hipsuttelen mielelläni töissä villasukissa. Sitä varten minulla on ollut muutamat 7 veljestä - sukat, mutta nekään eivät tahdo kestää. Siispä neuloin töissä parit sukat.

Ensimmäisenä valmistuivat helpot raitasukat.

A36E94FD-43CD-430E-BB5C-56A45A09361E.jpgC0991336-8A14-4A3D-8125-71E3709BEB2F.jpg

Lankana Regian Iglu Color 8 ply. puikot 4 mm. Lanka oli vähän erilainen villalanka, sillä siinä oli hieman puuvillamainen rakenne - ei siis mitenkään tiukkakierteinen. Neuletuntuma oli kuitenkin varsin mukava ja sukat valmistuivat varsin nopsaan vaikka niitä vain töissä neuloinkin. Mallissa ei nyt mitään ihmeellistä olekaan, sukan päällä menee 3 o 1n - joustinta.

Toisena tuli vähän vielä paksummat sukat.

IMG_0441.jpgIMG_0442.jpg

Näissä lankana Järbon Raggi, puikot 4,5 mm. Mallineuleena rikottu helmineule. Raita Raggin raidat olivat aika hassuja ja paikoin pitkiä - olisin ehkä odottanut hieman tasaisempaa vaihtumista. Toisaalta näistä tuli tosi kivat. Raidallista lankaa jäi hieman ylikin, joten varmaan jotkut pienet sukat siitä vielä ehkä saisi tuon valkoisen kanssa yhdistelemällä. Mietin jälkeenpäin että jokin tumma, graffitti tms, olisi sopinut hyvin tuon raidan kanssa.

Mutta ompahan nyt taas hetkeksi töihin sukkia. Seuraavaksi voisi kaivella lankalaatikoista itselle puhumattomia lankoja ja neuloa jotkut Ylivieskan uuden kirkon hyväksi. Facebookissa on siihen oma ryhmä "Sukilla kirkko". Sinne siis mukaan vaan muutkin!