Ukkokulta yllätti minut syntymäpäivänä. Keittiönpöydällä odotti suuri laatikko, josta löytyi tällainen:

IMG_0535.jpg

Rukki! Rukki, josta en uskaltanut edes itse unelmoida. Olin katsellut muita, halvempia malleja sillä silämällä, mutta tämä oli kyllä enemmän kuin osasin odottaa. Ja koska rukeilla tuntuu olevan nimi, nimesin tämän Lissuksi.

Aloitimme sitten Lissun kanssa tutustumisen. Eihän se ihan niin romanttisesti mennytkään.

IMG_0539.jpg

Ensimmäinen puola meni vähän plörinäksi. Lanka oli ylikierteistä ja katkesi koko ajan. Luulin muistavani/tietäväni kuinka lankaa kehrätään, mutta myönnyin katsomaan muutaman videon kehräämisestä. Ainakin nämä auttoivat pääsemään Lissun kanssa sinuiksi:

KnitPicksillä on useampi video kehräämisestä, myös osa 3. on ihan hyvä vilkaista ja osa 5. on kertaamisesta. Tuntui aluksi vähän liian hidastempoiselta tuo sarja, mutta oli varsin selkeä.

Namastefarms on myös ihan hyvä. Tässä videossa oli jo ihan vauhtia.

Sierra Polsinellillä on Louet S10 rukille oma ohjevideo. Tämä oli kyllä hyvä nähdä - etenkin kun aluksi ohjasin langan väärältä puolelta eikä lyhty pyörinyt. Tästä videosta pystyi hyvin varmistamaan, miten Lissu oikeasti toimii.

Lissu on ns. Irish tension eli rullavetoinen. Mukana tuli myös Scotish tension eli lyhtyvetoisen rullat, mutta lyhtyosa pitäisi ostaa erikseen. Piti hieman lueskella, että mikä tämän Concept - Louetin ominaisuus on ja sehän onkin aika näppärä: rukkiin voi ostaa osia, jotka voi kiinnittää yhteen runkoon. Luultavasti tulenkin ostamaan muutaman lisäosan, ainakin liukuvalla koukulla oleva lyhty näyttää mielenkiintoiselta ja tuo lyhtyvetoinen kiinnostaa myös.

Olemme Lissun kanssa päässeet hyvin yhteisymmärrykseen ja useampi lanka onkin valmistunut. Esittelen vyyhdit kunhan saan ne kuvatuksi. Tässä kuitenkin kuvat säikeistä.

IMG_0542.jpgIMG_0554.jpg

Hyvällä säällä on mukava ottaa Lissu parvekkeelle. Vähän olen jäänyt koukkuun tähän hommaan, täytynee käydä ostamassa lisää kehrättävää. Alustavaa sopimusta on myös tehty kaverin samojedin karvoihin, joten jossain vaiheessa olisi tarkoitus koirankarvaakin kehrätä. Nyt kun malttaisi kehrätä pari värttinää tyhjäksi - tuntuu niin kovin hitaalta värttinäkehräys tuon rukin jälkeen. Seuraavaksi tietenkin pitää ryhtyä keksimään projekteja noille langoille, mutta niistä sitten lisää myöhemmin.