Joskus tulee oltua kovin kriittinen valmiita ohjeita kohtaan. Erityisesti silloin kun kyseessä on itsekehrätty lanka. Tai ainakin tämän kyseisen langan kohdalla kävi niin. En tahtonut löytää mitään hyvää ohjetta langalle - sain yhden version jo melkein valmiiksi mutta se oli liian suuri eikä kaavailemani pitsi näkynyt lainkaan.

Lopulta päädyin briossiin ja harmaaseen 7 veljekseen. Tuli kauluri.

kau1.jpgkau2.jpgkau4.jpg

Lankana siis itsekehrätty cheviot-villa ja siitä syntynyt Lappapuuro-lanka (eli tuo violetimpi, lappapuuron värinen) ja harmaa 7 veljestä, puikot 4 mm. Silmukoita oli 100, ja jokunen olisi voinut olla vähemmän. Myös kerroksia olisi voinut tehdä enemmänkin - vähän lyhyeksi jäi tämä tuubi. En ole mitenkään tuubihuivien ystävä, mutta tämä kauluri on ollut ihan mukava. Onhan se hieman karhea, mutta näyttää kivalta. Ainoa ongelma tällä hetkellä on se, että minulla ei ole samansävyistä pipoa. Täytynee korjata asia - Lappapuuroa hieman jäi ja harmaatakin on jämäkerinä useampi. Hauska sinänsä, että lankalaatikossa odottaa lähes samansävyiset langat toiseen kauluriin!

Aiemmin viikolla saatiin ensilumi. Syksy on ollut ihanan aurinkoinen ja kuiva, mutta olen kovasti jo odottanut lunta. Eihän tuo lumi kauaa säilynyt, mutta tietääpähän taas mitä odottaa. Kuva on takapihaltamme.

1E352D04-7740-46D4-A26C-2B90D0B83F5D.jpg