Ennen joulua eräs kollega otti yhteyttä joululahja-asioissa. Hän halusi antaa kettukarkkilapaset eräälle työkaverilleni, koska tällä oli jo kettukarkkihuivi.

Siispä tein lapaset.

v%C3%A4his1.jpg

Lankana käytin Viking of Norwayn Sportsgarnia, joka on puhdasta villaa. Ostin aluksi myös seiskaveikkaa, mutta työpaikan virkistysreissulla Kokkolassa löysin tätä lankaa. Puikoiksi tuli 3.5 mm. Tarkoitus oli siirtyä 4 mm puikkoihin kämmenosassa, mutta tilanteen osuessa kohdalle, ei puikkoja ollutkaan kohdalla.

Lapasen malli on oma, alakoulussa opittu. Siinä peukalokiilaa varten tehdään sen verran lisäyksiä kuin peukaloa varten tarvittaisiin ( 2/3 ensimmäisen puikon silmukoista). Lisäyksiä tehdään ensimmäisen puikon alussa joka toinen tai kolmas kerros. Lopulta peukaloa varten neulotaan ylimääräiset silmukat 2 o yhteen peukalon silmukoiden verran. Esimerkiksi näissä lapasissa olisi tullut 8 silmukkaa peukaloa varten, joten olisi pitänyt lisätä 8 silmukkaa. Sen jälkeen neulotaan 8 x 2 o yhteen erillisellä langalla. (näissä lapasissa kävi kuitenkin niin, että tein resorin jälkeen sen verran ylimääräisiä kerroksia ja lisäykset joka kolmas kerros, että kämmenestä meinasi tulla liian korkea, joten tein 7 silmukan peukalon. Istuva tuli siitäkin)

Hieman jännitin, kuinka sopivat lapasista tulivat, kun en ollut täysin varma työkaverin käden koosta, mutta ainakin hän oli kovin tykästynyt lapasiinsa. Onnistunut työ siis. Mutta nyt en mieluusti hetkeen tee kettukarkkeja - alkaa jo vähän kyllästyttää :D