Oikein hyvää uutta vuotta 2017!

Blogi on ollut valitettavan hiljainen taas - tällä kertaa syytän työkiireitä. Marraskuu oli todella kiireistä aikaa ja jonkinlaista isompaa väsymystäkin meinasi olla. Joulukuu menikin sitten vain lomaa odotellessa ja joulun jälkeinen viikko lomasta nauttien. Käsitöitä ennätin tekemään kyllä useampiakin, muutamasta päätyi kuva instankin puolelle. Esittelen noita vuoden 2016 viimeisiä töitä tässä tämän vuoden alkuun, mutta tässä vaiheessa voin jo tehdä summailuja vuodesta 2016.

Vuonna 2016 tuli tehtyä (suluissa 2015)

  • Kaulaan sopivia 3 (2)
  • Jalkaan mahtuvia 19 paria (21 paria) joista pienempiin jalkoihin 11 paria
  • Käsiin vedettäviä 4 paria (5), joista pienempiin käsiin 2 paria
  • Päähän pistettäviä  3 kpl (4), joista pienempään päähän kaikki
  • Ompeluksia 3 (4)
  • Hihallisia 0 kpl (1)
  • Itse kehrättyjä lankoja 10 kpl (4 kpl)
  • Muita projekteja 16 kpl (6 kpl)

Isoimpia töitä ei nyt tälle vuodelle tullut lainkaan. Yksi on työnalla, siitä kuva vähän alempana. Yksi isompi virkkaustyö oli mukana pöllöpeiton muodossa, ja lisäksi pienempiä muutama.

Tässä pari kohokohtaa:

Vuoden suosikkityö

 

IMG_0593.jpg

Pieniä sieviä sieniä oli ensimmäinen kehruuprojekti Lissun kanssa. Yhteistyömme ei tietysti alkanut niin romanttisesti kuin olin ajatellut...

IMG_0539.jpg

...mutta siitäkin huolimatta tämä projekti oli oma suosikkini tämän vuoden töistä. Ehkä siksikin, että väri on lempivärejäni ja langan tuntu on ihanan pehmeä. Tälle langalle täytyy keksiä jokin projekti, jossa se pääsee oikeuksiinsa.

 

Vuoden käytetyin

IMG_0547.jpg

Valitsin poikkeuksellisesti kaksi työtä tähän kategoriaan. Vaahteranlehti-huivi meni isoäidilleni ja joka kerta, kun olen hänen luonaan käynyt, hän on kehunut huivia. Ja mikä tärkeintä - hän on saanut kehua taitavaa lapsenlastaan. Isoäidille tietty kunnia-asia!

Alla olevat sukat ovat olleet töissä lähes päivittäisessä käytössä. Ulkomuoto on muuten pysynyt kiitettävän hyvänä. Tästä tulikin mieleeni, että voisin pestä ne vielä ennen töihin paluuta...

A36E94FD-43CD-430E-BB5C-56A45A09361E.jpg

 

Vuoden "Valmistuihan se viimein"

Ostin häämatkaltamme Dublinista aikanaan villaa. Hillosin villaa pitkän pitkän aikaa, kunnes otin sen värttinälle. Sitten näemmä pitkän pitkän aikaa hillosin sitä siinä värttinällä. Kuvaa nyt ei vielä täällä blogissa edes ole - lisäilen linkin tähän kunhan se on olemassa :D

 

Vuoden lemppariprojekti

14717454_778927915583500_593040533810787

Otanpa tällaisen uuden kategorian. Toiset projektit ovat vaan mielenkiintoisempia kuin toiset, ja vaikka työstä itsestään ei ehkä tulekaan se suosikkityö, niin siitä itse tekemisestä voi tykätä vaikka kuinka. 10 stitch blanket. Ihan on harmittanut että moni muu työ on tullut tämän tekemisen eteen. Nyt kun saan yhden ristiäislahjan tehdyksi, niin sitten jatkuu taas. Kyseessä on todellinen jämälankojen tuhoamisprojekti, sillä olen kasannut tätä varten kaikki 7 veljeksen paksuiset langat. Vielä on monta kerää jäljellä neulottavaksi.

Vuoden malli

IMG_3070.jpg

Kettukarkit. Näiden lisäksi tuli vielä yhdet sukat ja yhdet lapaset (jotka tulevat blogiin kunhan taas ehtivät...). Vähän meinaa jo puuduttaa. Ehkä hetken tauko kettukarkeista?

 

Sellaista vuonna 2016, tervetuloa 2017. Olen usein tehnyt uuden vuoden lupauksia, ja nytkin voisin yrittää: Lupaan hyödyntää omia varastoja ennen kuin ostan uutta. Ja jos ostan uutta, tarkoittaa se, että omista varastoista pitäisi lähteä vähintään saman verran pois. Tätä varten pitäisi ehkä punnita lankavaraston koko. Uskaltaisikohan tuota...? :D